Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kozlov (Υπουργός): Η Ρωσία έχει αρκετό άνθρακα για να αντέξει πάνω από 100 χρόνια, δεν μας επηρεάζουν οι κυρώσεις της Δύσης

Kozlov (Υπουργός): Η Ρωσία έχει αρκετό άνθρακα για να αντέξει πάνω από 100 χρόνια, δεν μας επηρεάζουν οι κυρώσεις της Δύσης

Ακόμη και με την αυξημένη τρέχουσα παραγωγή, η οποία ανήλθε σε 392 εκατομμύρια τόνους το 2023, η διαθεσιμότητα αποθεμάτων άνθρακα υπερβαίνει τα 100 χρόνια

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία διαθέτει άνθρακα αξίας άνω των 100 ετών σε τρέχουσες και υψηλότερες παραγωγικές ικανότητες, δήλωσε την Παρασκευή (23/8/2024) ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Alexander Kozlov.
Τα συνολικά αποθέματα άνθρακα της Ρωσίας υπολογίζονται σε 273 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους, εκ των οποίων τα 46,4 δισεκατομμύρια εξορύσσονται επί του παρόντος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Ακόμη και με την αυξημένη τρέχουσα παραγωγή, η οποία ανήλθε σε 392 εκατομμύρια τόνους το 2023, η διαθεσιμότητα αποθεμάτων άνθρακα υπερβαίνει τα 100 χρόνια», φέρεται να είπε ο Kozlov ενόψει της Εθνικής Ημέρας των Μεταλλωρύχων στη Ρωσία την προηγούμενη Κυριακή.
Όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι κυρώσεις της Δύσης κατά των εξαγωγών ενέργειας της Ρωσίας μετά την εισβολή του 2022 στην Ουκρανία ανάγκασαν τους Ρώσους ανθρακωρύχους να επαναδρομολογήσουν τις παραδόσεις στην Ασία με μεγάλες εκπτώσεις.
Ωστόσο, οι αναλυτές εμπορευμάτων είπαν ότι οι εξαγωγές άνθρακα της Ρωσίας στην Ασία αποδυναμώθηκαν φέτος εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού τιμών από τους ανταγωνιστές της Ινδονησίας και της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης