Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη στη συνεδρίαση και απώλειες για την εβδομάδα

Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη στη συνεδρίαση και απώλειες για την εβδομάδα
Θετικά για τις τιμές λειτούργησαν και οι ανησυχίες που προκαλούν οι επιθέσεις των Houthis
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα -μετά από απώλειες τεσσάρων ημερών- έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς ο «μαύρος χρυσός» βρήκε στήριξη από το ξεκάθαρο μήνυμα του επικεφαλής της Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) τον Σεπτέμβριο 2024 (17-18/9).
Μετά την ομιλία του Αμερικανού αξιωματούχου στο οικονομικό συμπόσιο Jackson Hole, το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022, με τον δείκτη ICE US Dollar Index (της Fed), μία ενιαία τιμή έναντι των κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, να πλησιάζει τις 100 μονάδες μετά από «υψηλές πτήσεις» άνω των 2 ετών.
Θετικά για τις τιμές λειτούργησαν και οι ανησυχίες που προκαλούν για την προσφορά οι επιθέσεις των Houthis στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 2,3% στα 79,02 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε 2,5% και έκλεισε στα 74,83 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 0,8% και 0,9% της αξίας τους, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης