Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αναζητείται ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Solingen - Τρεις νεκροί και 8 τραυματίες

Γερμανία: Αναζητείται ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Solingen - Τρεις νεκροί και 8 τραυματίες
Οι γερμανικές Αρχές μίλησαν για τρομοκρατική ενέργεια
Τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε Φεστιβάλ της γερμανικής πόλης Solingen στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, που άφησε πίσω του 3 νεκρούς και 8 τραυματίες, από τους οποίους οι 5 σοβαρά και οι 3 είναι σε κατάαταση σοκ, αναζητεί η αστυνομία.
Πλέον, κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» και «κατάσταση αμόκ» του δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι σε διερχόμενους την ώρα του Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια γυναίκα και δύο άνδρες.
Μέχρι στιγμής, ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης, με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας να εκτιμά ότι δεν επέλεξε τα θύματα, αλλά στόχευε με το μαχαίρι στον λαιμό τους.
«Λαμβάνονται καταθέσεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Πολυπληθής ομάδα της αστυνομίας αναζητά αυτήν την ώρα τον δράστη», όπως ανακοίβωσε.
«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας και διευκρίνησε ότι οι 3 από τους συνολικά 8 τραυματίες είναι σε κατάσταση σοκ χωρίς να έχουν τραυματιστεί.
«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε εδώ στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Herbert Reul.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Solingen, Tim-Oliver Kurzbach, δήλωσε πως «βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αισθανόμαστε φρίκη και μεγάλη θλίψη. Θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα αναγκαζόμαστε να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά η επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους».

Διακοπή του Festival of Diversity

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» (Festival of Diversity) που γινόταν με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης και θα ολοκληρωνόταν την Κυριακή 25/8.
Εκτιμάται ότι τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Η επίθεση

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της πόλης, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.
Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.
Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (22:40 ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή 23/8, όταν άγνωστος άνδρας επιτέθηκε με μαιχαίρι σε διερχόμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης