Τελευταία Νέα
Διεθνή

To χτύπημα των Ουκρανών στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πρωτοφανές – Καταστρέφουν με μίσος όλες τις Εκκλησίες

To χτύπημα των Ουκρανών στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πρωτοφανές – Καταστρέφουν με μίσος όλες τις Εκκλησίες
Αυτό σημαίνει ότι η Ορθοδοξία δεν έχει πλέον θέση στην Ουκρανία και την πρωτεύουσά της Κίεβο
Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, εμφανίστηκαν αναφορές ότι Ουκρανοί και μισθοφόροι μετέτρεψαν τις ορθόδοξες εκκλησίες στο Kursk σε ερείπια.
Έτσι, ο ναός του Τιμίου Σταυρού, που χτίστηκε τον δέκατο όγδοο αιώνα, καταστράφηκε.
Ο Ναός του Τιμίου Σταυρού είναι μνημείο περιφερειακής σημασίας. Ένα μοναστικό μοναστήρι, το μοναστήρι Gornal Nikolaevsky Belogorsky, υπέφερε επίσης από βομβαρδισμούς.
Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί - περιλαμβάνει την εκκλησία της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την εκκλησία του Αγίου Θεοδοσίου και αρκετές ακόμη εκκλησίες, ναούς και παρεκκλήσια. Αν υπάρχει κάτι που γεννά τους πιο τρομερούς συνειρμούς στην κοινή μας μνήμη, είναι η βεβήλωση και η καταστροφή αρχιτεκτονικών λειψάνων της Ορθοδοξίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Δεν αντιπροσώπευαν κανένα στρατιωτικό σκοπό ή αξία, αλλά οι Γερμανοί τις διέλυαν αποκλειστικά με στόχο να πλήξουν το φρόνιμα των πολιτών.

Πόλεμος ιδεολογιών

Σήμερα, εκτός από τη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια, της οποίας η ζώνη είναι σαφώς καθορισμένη, όπως και οι στόχοι της, εκτός από την αντιπαράθεση όταν τα αρπακτικά της Δύσης προσπαθούν να διαλύσουν την Ρωσία, υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος ιδεολογιών.
Προσπαθούν να διαλύσουν τις θρησκείες που ειδικά στην Ρωσία από αμνημονεύτων χρόνων συνυπήρχαν ειρηνικά για αιώνες. Προφανώς στόχος είναι η υπονόμευση της κοινωνίας.
Η ώρα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk συνέπεσε (με διαφορά αρκετών ημερών) στη απαγόρευση από πλευράς Ουκρανίας των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι μια παρόμοια απόφαση ετοιμάζεται ή θα προετοιμαστεί σε σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC), ακόμη κι αν έχει αποχωρήσει επίσημα από το Πατριαρχείο Μόσχας.

Αυτό σημαίνει ότι η Ορθοδοξία δεν έχει πλέον θέση στην Ουκρανία και την πρωτεύουσά της Κίεβο.
Να υπεισέλθουμε στους λόγους για τους οποίους απαγορεύεται η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, γιατί κατεδαφίστηκε το παρεκκλήσι στο χώρο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να κατανοήσουμε τους λόγους που όχι μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά σχεδόν συνεχώς και για πολύ χρόνο, η Λαύρα του Κιέβου Pechersk έγινε η αρένα ενός σατανικού Σαββάτου, με αποτέλεσμα τόσο οι μοναχοί όσο και οι κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν - είναι σαν να ψάχνεις για λογική στις ενέργειες ενός ψυχοπαθούς ατόμου.

Αλλά υπάρχει σχέδιο….

Πριν αποφασίσει να απαγορεύσει τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αντιπροσωπεία της Ουκρανίας πήγε στην Ουάσιγκτον.
Εκτός από τους λομπίστες που υποστήριξαν την απαγόρευση, εκεί - και συγκεκριμένα στο Καπιτώλιο- υπήρχε μια μικρή ομάδα νομοθετών που θεώρησαν τη συμπεριφορά των αρχών του Κιέβου ως «δίωξη των πιστών για τις πεποιθήσεις τους».
Επιπλέον, αυτός ο παράγοντας -η άρνηση της ελεύθερης θρησκείας- ήταν ένας επιτακτικός λόγος για να αρνηθούν στην Ουκρανία τις επόμενες, μη εγκεκριμένες ακόμη, δόσεις στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας.
Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα όταν το Κίεβο χρειάζεται να συζητήσει και να εγκρίνει ένα θέμα καθαρά εσωτερικής φύσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι Αμερικανοί δεν είπαν ούτε ναι ούτε όχι.
Η σιωπή ερμηνεύτηκε ως ένδειξη συμφωνίας.
Υιοθετήθηκε ο νόμος που απαγορεύει τη Ρωσική Ορθοδοξία στην πόλη, το λίκνο της Ρωσικής Ορθοδοξίας.
Οι Ευρωπαίοι μίλησαν μετά το γεγονός, πλένοντας τα χέρια τους σαν τον Πόντιο Πιλάτο.
Είπαν «η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει ότι την Ουκρανία, στο πλαίσιο του νόμου για μια πιθανή (sic!) απαγόρευση του UOC θα σεβαστεί το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερίας»
Η απαγόρευση του UOC θα στερήσει από εκατομμύρια πιστούς έναν τόπο προσευχής, δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
Προσπάθησαν να εξοντώσουν την ορθόδοξη πίστη στη Ρωσία και στη μεγάλη ιστορική Ρωσία σχεδόν όλο το διάστημα που υπήρχε το ρωσικό κράτος.
Προσπάθησαν επίσης να βάλουν αντιμέτωπους τους ενορίτες διαφορετικών θρησκειών
Το πρώτο σχέδιο δεν πέτυχε και το δεύτερο δεν προχώρησε.
Και στη νέα χιλιετία, όλες οι θρησκείες συνυπάρχουν απολύτως ειρηνικά και ήρεμα στη Ρωσία.
Μόνο οι Ουκρανοί καταστρέφουν εκκλησίες κατά τρόπο προσβλητικό σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς.
Να θυμίσουμε ότι στην Ρωσία κυριαρχεί η ορθοδοξία όπως και στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης