Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάσταση εθνικής καταστροφής στο Μάλι μετά τις πλημμύρες – Από τον Ιούνιο 30 νεκροί και 47.374 πληγέντες

Κατάσταση εθνικής καταστροφής στο Μάλι μετά τις πλημμύρες – Από τον Ιούνιο 30 νεκροί και 47.374 πληγέντες
Από τον Ιούνιο έως και την Πέμπτη 22/8 καταγράφτηκαν 122 πλημμύρες σε 17 νομούς
Σε κατάσταση εθνικής καταστροφής το Μάλι, μετά τις πλημμύρες με τους 30 νεκρούς και 47.374 πληγέντες από την έναρξη της περιόδου των βροχών, τον Ιούνιο.
Το προηγούμενο 24ωρο η κυβέρνηση του Μάι κατά τη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου κήρυξε κατάσταση εθνικής καταστροφής, ενώ υιοθέτησε σχέδιο πρόληψης και αρωγής στους πληγέντες με μέτρα, όπως εκστρατεία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τον κίνδυνο πλημμυρών, επίσημη απαγόρευση της χρήσης περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν για την οικοδόμηση κατοικιών, η συντήρηση ταμιευτήρων νερού, συστημάτων απορροής κ.λπ.
Επιπλέον, η στρατιωτική χούντα στην εξουσία στο Μάλι ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 4 δισ. φράγκα CFA για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών, την ενίσχυση των εθνικών αποθεμάτων τροφίμων για την εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας, αλλά και την αρωγή στα νοικοκυριά που επλήγησαν.
Από τον Ιούνιο έως και την Πέμπτη 22/8,καταγράφτηκαν 122 πλημμύρες σε 17 νομούς και στην πρωτεύουσα Μπαμακό, που έπληξαν 7.077 νοικοκυριά, ενώ συνολικά οι πληγέντες φτάνουν τους 47.374, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Οι Αρχές κάνουν λόγο για 30 θανάτους και 104 τραυματίες, ενώ η περιοχή που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα είναι η Γκαό (βόρεια) με συνολικά 9.936 πληγέντες.
Περαιτέρω, εκτός από το Μάλι, στον γειτονικό Νίγηρα οι αρχές κάνουν λόγο για 217 νεκρούς, 200 τραυματίες και πάνω από 350.000 πληγέντες. Στο Τσαντ, οι αρχές αναφέρονται σε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες πληγέντες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης