Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζεται για κάτι πολύ μεγάλο – Κατασκευάζει μανιωδώς μαχητικά Su 57 – Σοκ και δέος στις ΗΠΑ

Η Ρωσία ετοιμάζεται για κάτι πολύ μεγάλο – Κατασκευάζει μανιωδώς μαχητικά Su 57 – Σοκ και δέος στις ΗΠΑ
Η Ρωσία αυξάνει αλματωδώς την κατασκευή του πιο αποτελεσματικού μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς έχοντας το βλέμμα στο μέλλον
Μια νέα μονάδα παραγωγής τέθηκε σε λειτουργία για να επιταχύνει τις παραδόσεις του μαχητικού Su-57 στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις.
Έτσι το επόμενο διάστημα αναμένεται ταχεία επέκταση του στόλου των αεροσκαφών αυτού του τύπου, γράφει το αμερικανικό στρατιωτικό περιοδικό Military Watch Magazine, που εξυμνεί τις αρετές του αεροσκάφους.
Το εργοστάσιο Komsomolsk-on-Amur στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας άνοιξε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ειδικά σχεδιασμένες για την επέκταση της παραγωγής του μαχητικού 5ης γενιάς Su-57. 

Κατασκευάζει Su -57 με φρενήρεις ρυθμούς

Δεδομένου ότι τα εγκαίνια της μονάδας συνέπεσαν με την 90ή επέτειο του εργοστασίου, οι εγκαταστάσεις σχεδιάστηκαν για να επιτρέπουν περαιτέρω δοκιμές του συστήματος καυσίμων του μαχητικού.
Το εργοστάσιο αεροπορίας Komsomolsk-on-Amur κατασκευάζει επί του παρόντος τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και Su-57, με την κατασκευή των τελευταίων να έχει επεκταθεί σημαντικά, επιτρέποντας την παράδοση 12 μαχητικών το 2023, από μόλις έξι το προηγούμενο έτος.
Η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε 20 μαχητικά Su-57 το 2024, με περαιτέρω αυξήσεις τα επόμενα χρόνια.
Πιθανώς να ξεπεραστεί και ο ούτως ή άλλως μεγάλος στόχος των 30 αεροσκαφών.
Ο στόλος των μαχητικών Su-57 αναμένεται να φτάσει τα 76 έως το 2027, από 22 μαχητικά σήμερα.

su2.png

Ανησυχία στις ΗΠΑ για τον ρυθμό κατασκευής και τις νέες τεχνολογίες του Su -57

Σχολιάζοντας την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας για το Su-57, ο επικεφαλής της κρατικής United Aircraft Corporation Yuri Slyusar σημείωσε: «Ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου στο Komsomolsk-on-Amur αποτελεί μέρος ενός πολυετούς προγράμματος, που προβλέπει σημαντική κρατική χρηματοδότηση.
Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία προηγμένου, μεγάλης κλίμακας συγκροτήματος για την παραγωγή κατασκευή συστημάτων αεροσκαφών.
Για την κατασκευή του αεροσκάφους χρησιμοποιείται πραγματικά μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών.
Στη Δύση και στις ΗΠΑ εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στις νέες τεχνολογίες που διαθέτει το Su-57 και ειδικότερα οι σημαντικές βελτιώσεις στο ραντάρ.

su_1_1.jpg

Μακράν το πιο αποτελεσματικό αεροσκάφος παγκοσμίως – Δοκιμασμένο και στην Ουκρανία

Μιλώντας για το μέλλον του νέου εργοστασίου ο Διευθυντής του Komsomolsk-on-Amur, Alexander Pekarsh, δήλωσε ότι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου θα επιτρέψει την πιο αποτελεσματική και προηγμένη παραγωγή μαχητικών Su-57.
Η επέκταση της παραγωγής Su-57 αναμένεται να επιτρέψει στη ρωσική βιομηχανία να καταργήσει σταδιακά την παραγωγή των μαχητικών Su-30 ή Su-35, και πιθανώς και των δύο μαχητικών, καθώς οι εγχώριες παραγγελίες επικεντρώνονται στο νέο μαχητικό πέμπτης γενιάς και στο Su-34.
Το Su-57 παραμένει μακράν το αποτελεσματικό αεροσκάφος της γενιάς του και έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του 2022 για επιχειρήσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων ακριβείας, της καταστολής της εχθρικής αεράμυνας, ακόμη και της συμμετοχής σε αερομαχίες.

su3.jpeg
Πετάει σε ασύλληπτες ταχύτητες, καταστρέφει κάθε είδους στόχο

Καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει τη θρυλική ιστορία των Sukhoi, η Ρωσική Αεροπορία ανέδειξε το Su-57 Felon ως ένα ευέλικτο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
Το αεροσκάφος είναι φτιαγμένο για να καταστρέφει κάθε είδους στόχο: σε αέρα, έδαφος ή επιφάνεια.
Εκτός από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες επί του σκάφους, το μαχητικό διαθέτει ενδοσωματικό οπλισμό, ραδιοαπορροφητική επίστρωση (τεχνολογία stealth) και υπερηχητική ταχύτητα.
Επιπλέον, η ρωσική αεροπορία σημείωσε ότι το αεροσκάφος έχει εξαιρετικά χαμηλό βαθμό εντοπισμού από τα ραντάρ λόγω του ειδικού σχήματος της ατράκτου και της χρήσης σύνθετων υλικών, καθώς και των ενσωματωμένων εσωτερικών διαμερισμάτων για όπλα.
Το μαχητικό είναι εξοπλισμένο με μια πληθώρα αισθητήρων και εξοπλισμού που εγγυώνται πολεμική χρήση σε οποιαδήποτε συνθήκη.
Διαθέτει αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και οπτικο-ηλεκτρονικά συστήματα παρατήρησης, γεγονός που το καθιστά μια κρίσιμη πλατφόρμα για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεράμυνας στην πρώτη γραμμή.
Επίσης, το σύμπλεγμα ραντάρ με συστοιχία κεραιών ενεργής φάσης του επιτρέπει να συλλαμβάνει και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους.
Ο κατασκευαστής είπε ότι το αεροσκάφος μπορεί να επιτύχει υπερηχητική ταχύτητα χωρίς την ανάγκη μετακαυστήρα και οι ελεγχόμενες διανυσματικές μηχανές ώσης του επιτρέπουν να εκτελεί περίπλοκους ελιγμούς όπως η «κόμπρα του Pugachov».
Τέλος, το Su-57 είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο βοηθά καθορσιτικά τον πιλότο στη μάχη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης