Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt – Καμία εμπλοκή στο μέτωπο των Ευρωπαίων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Welt – Καμία εμπλοκή στο μέτωπο των Ευρωπαίων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία
Η ανάπτυξη στρατιωτών της ΕΕ στην Ουκρανία - εάν συμβεί - θα μπορούσε να περιοριστεί σε εκπαιδευτές που αποστέλλονται σε κέντρα εκπαίδευσης μακριά από το πεδίο της μάχης, ανέφερε η εφημερίδα
Η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι δεν θα συστήσει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία για εκπαίδευση στρατιωτών σε αυτό το σημείο, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
Το πρακτορείο ανέφερε ότι υπήρχαν ζητήματα με τις μέχρι τώρ αποστολές και ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της εκπαίδευσης των ουκρανικών στρατευμάτων, ανέφερε η WAS, επικαλούμενη ένα εμπιστευτικό έγγραφο.
Η αποστολή εκπαιδευτων, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022, έχει εμπλέξει  χιλιάδες στρατιώτες της Ουκρανίας, κυρίως στην Πολωνία και τη Γερμανία.
Η ανάπτυξη στρατιωτών της ΕΕ στην Ουκρανία - εάν συμβεί - θα μπορούσε να περιοριστεί σε εκπαιδευτές που αποστέλλονται σε κέντρα εκπαίδευσης μακριά από το πεδίο της μάχης, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη σχετικό έγγραφο.
Η χρήση εγκαταστάσεων στη βορειοδυτική Ουκρανία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή της χερσαίας επιχείρησης της Ρωσίας, είναι μια πιθανή επιλογή.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι περισσότερη εκπαίδευση θα μπορούσε επίσης να πραγματοποιηθεί στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας.
Αν και η αναθεώρηση δεν συνιστά ρητά την εκπαίδευση στρατιωτών στο έδαφος εντός της Ουκρανίας, απαιτεί παράταση των αποστολών  έως τον Νοέμβριο του 2026.
Τα επόμενα βήματα είναι πιθανό να συζητηθούν σε χωριστές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-24_163239.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης