Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΥΔΑΠ: Συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της πρωτεύουσας λόγω παρατεταμένης λειψυδρίας

ΕΥΔΑΠ: Συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της πρωτεύουσας λόγω παρατεταμένης λειψυδρίας
Για την ώρα δεν χρειάζεται η λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση -   Δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής στα τιμολόγια κατανάλωσης
Συμπληρωματικές πηγές ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης της πρωτεύουσας ενεργοποιεί η ΕΥΔΑΠ λόγω της παρατεταμένης λειψυδρίας.
Οι πηγές αυτές, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, είναι οι πηγές και οι γεωτρήσεις της Μαυροσουβάλας βόρεια της Πάρνηθας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας.
Επίσης, γίνεται άντληση και από τα αποθέματα της Υλίκης.
Η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Σαχίνη,παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα με την λειψυδρία, όμως για την ώρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην λήψη περιοριστικών μέτρων στην κατανάλωση.
Υπενθύμισε πως έχει γίνει από καιρό μια καμπάνια με συστάσεις στον κόσμο και "για την ώρα περιμένουμε την εθελούσια ανταπόκριση του".

Η ανομβρία και τι θα ακολουθήσει

Ωστόσο, εάν δεν υπάρξουν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις τον χειμώνα, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς τότε θα μπούμε στο "κόκκινο", ενώ τώρα είμαστε ακόμη στο "κίτρινο", ούτε καν στο "πορτοκαλί".
Όπως εξήγησε ο κ. Σαχίνης, τα τελευταία 2 χρόνια η έλλειψη βροχών έχει περιορίσει σημαντικά τα υδατικά αποθέματα.
Εφόσον η ανομβρία συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, συνδράμει ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων με γνώμονα το χαμηλότερο δυνατό οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, όπως η ένταξη νέων ταμιευτήρων, ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα με ανακυκλωμένο νερό και η αφαλάτωση.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Σαχίνης, ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην σπαταλά νερό.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αύξησης της τιμής στα τιμολόγια κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης