Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας έφεδρος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοίτραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας - Συνολικά 337 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 2.200 τραυματίες

Ένας έφεδρος Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοίτραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας - Συνολικά 337 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί και 2.200 τραυματίες
Περισσότερα από 500 στρατιωτικά οχήματα χτυπήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζασ, σύμφωνα με εβραϊκά μέσα ενημέρωσης
Ο σκοτωμένος στρατιώτης είχε τον βαθμό του Λοχία Α' Τάξεως και υπηρετούσε στις τάξεις του 6310 Τάγματος της Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ του IDF.
Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα του IDF, ο στρατιώτης μπήκε σε ένα κτίριο στη συνοικία Zeitoun της πόλης της Γάζας στο βόρειο τμήμα του Stip και άρχισε να το ερευνά.
Καθώς τέσσερις στρατιώτες από τη δύναμη εισήλθαν στη δομή, ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου εξερράγη.
Η έκρηξη επηρέασε μόνο τους στρατιώτες που στέκονταν έξω από το κτίριο, όχι αυτούς που βρίσκονταν μέσα. Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν μέτρια.
Η έρευνα του IDF εκτίμησε ότι μαχητές του Κινήματος της Hamas είχαν εγκαταστήσει μια κάμερα στο κτίριο και στη συνέχεια πυροδότησε την εκρηκτική ύλη.
Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από τη στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, την Ταξιαρχία al-Qassam, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση.
Στη συνοικία Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες η Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ, για να επεκτείνει τον λεγόμενο διάδρομο Netzarim.
Ο τελευταίος θάνατος ανέβασε τον απολογισμό του Ισραήλ στις χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Hamas και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων φατριών στη Γάζα και κατά μήκος των συνόρων της σε 337.
Περίπου 2.200 άλλοι φέρεται να έχουν τραυματιστεί.
Επιπλέον, περισσότερα από 500 στρατιωτικά οχήματα χτυπήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζασ, σύμφωνα με εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ από την παλαιστινιακή πλευρά, ο αριθμός των νεκρών από τον ισραηλινό πόλεμο πλησιάζει τους 40.300, με γυναίκες και παιδιά να αποτελούν τα περισσότερα θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης