Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕ Ρωσίας): Οι αρχές της Λιθουανίας είναι ναζιστές

Zakharova (ΥΠΕ Ρωσίας): Οι αρχές της Λιθουανίας είναι ναζιστές
«Ναζί», είπε η Zakharova στην Izvestia όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Shimonyte
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova αποκάλεσε τις αρχές της Λιθουανίας «Ναζί» αφού η πρωθυπουργός της χώρας Ingrida Simonyte προσέβαλε τους Ρώσους.
«Ναζί», είπε η Zakharova στην Izvestia όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Shimonyte.
Την προηγούμενη μέρα, η Simonyte, ενώ συνεχάρη την Ουκρανία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μίλησε προσβλητικά για τους Ρώσους και δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Λιθουανία «θα γιορτάσουν τη νίκη μαζί».
Τον Μάιο, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνέντευξή του σημείωσε την αύξηση της ρωσοφοβίας και των καθημερινών διακρίσεων στις χώρες της Βαλτικής.
Τόνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η Ρωσία δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους συμπατριώτες της που αντιμετωπίζουν προβλήματα και «πολεμάει ενεργά αυτές τις ουσιαστικά νεοφασιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο σε εξειδικευμένες διεθνείς δομές, αλλά και απευθείας στις χώρες της Βαλτικής - μέσω των προσπαθειών των Ρωσικών πρεσβειών».
Τον Σεπτέμβριο 2023, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας είπε ότι οι χώρες της Βαλτικής, με επικεφαλής τους Αγγλοσάξονες, διώκουν οτιδήποτε ρωσικό, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της ναζιστικής Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης