Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova για σύλληψη Durov (Telegram): Πάλι θα καταπιεί τη γλώσσα της η διεθνής κοινότητα

Zakharova για σύλληψη Durov (Telegram): Πάλι θα καταπιεί τη γλώσσα της η διεθνής κοινότητα
Τη σύλληψη του Pavel Durov κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Η απόφαση της Γαλλίας να συλλάβει τον συνιδρυτή της Telegram, Pavel Durοv, εγείρει ένα ερώτημα , εάν η διεθνής κοινότητα θα απαιτήσει την απελευθέρωσή του ή θα «καταπιεί τη γλώσσα της», δήλωσε σχετικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
H διπλωμάτης επεσήμανε ότι το 2018, μια ομάδα 26 ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των Human Rights Watch, International Amnesty, Freedom House, Reporters Without Borders και άλλων, καταδίκασαν την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου να μπλοκάρει το Telegram.
«Πιστεύετε ότι θα καλέσουν το Παρίσι αυτή τη φορά και θα απαιτήσουν την απελευθέρωση του Durov ή θα καταπιούν τη γλώσσα τους;» διερωτήθηκε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
«Υπήρξαν νομοθετικά κενά για το Telegram το 2018 σε πολλές χώρες, λόγω των τεχνικών παραμέτρων του συστήματος κρυπτογράφησης», εξήγησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι ο Durov παρέμεινε ελεύθερος και συνέχισε να αναπτύσσει το messenger του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Τόνισε ότι η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι «έχει αρχίσει αμέσως να εργάζεται» για τη σύλληψή του, όπως θα έκανε στην περίπτωση σύλληψης ενός Ρώσου πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης