Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nα σταματήσει η κλιμάκωση μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ ζητούν ο ΟΗΕ και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Mikati

Nα σταματήσει η κλιμάκωση μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ ζητούν ο ΟΗΕ και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Mikati
Σύμφωνα με τον Najib Mikati, το πιο επείγον είναι «να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα και να εφαρμοστεί η απόφαση 1701 του ΟΗΕ»
Nα σταματήσει η κλιμάκωση μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ ζητούν η συντονίστρια του ΟΗΕ στον Λίβανο και οι κυανόκρανοι που είναι ανεπτυγμένοι στη χώρα, όπως και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Najib Mikati.
Ο Najib Mikati ανέφερε ότι «είχε επαφές με τους φίλους του Λιβάνου, ώστε να σταματήσει η κλιμάκωση», αφού η Hezbollah ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ, το οποίο προέβη σε αμυντικά πλήγματα στο λιβανέζικο έδαφος για να περιορίσει το εύρος της επίθεσης.
Σύμφωνα με τον Najib Mikati, το πιο επείγον είναι «να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα και να εφαρμοστεί η απόφαση 1701 του ΟΗΕ», η οποία έβαλε τέλος στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah το 2006.
Η συντονίστρια του ΟΗΕ στον Λίβανο και η προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ (Unifil) που είναι ανεπτυγμένη στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ζήτησαν από τη Hezbollah και το Ισραήλ «να απέχουν από οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση» και να υπάρξει «κατάπαυση του πυρός». Στην κοινή τους ανακοίνωση η συντονίστρια του ΟΗΕ και η Unifil υπογράμμισαν την ανάγκη «επιστροφής στην παύση των εχθροπραξιών μετά την εφαρμογή της απόφασης 1701».
Η απόφαση αυτή προβλέπει ότι μόνο ο στρατός του Λιβάνου και οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ μπορούν να αναπτυχθούν στο νότιο τμήμα της χώρας που συνορεύει με το Ισραήλ.
Στο μεταξύ, η Αίγυπτος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ανοίξει ένα νέο μέτωπο πολέμου στον Λίβανο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας έκκληση για σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης