Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε και είναι βιολογικός – Οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Κίνα με… κόκκινα μυρμήγκια που προκαλούν ζημιά 423 δισ.δολ

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε και είναι βιολογικός – Οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Κίνα με… κόκκινα μυρμήγκια που προκαλούν ζημιά 423 δισ.δολ
Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τη νέα δυσάρεστη – για αυτούς – παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και άρχισαν έναν πολυεπίπεδο πόλεμο
Με έκδηλη καχυποψία αντιμετώπισαν πολλοί το δημοσίευμα των New York Times για τη νέα πυρηνική στρατηγική των ΗΠΑ, που εγκρίθηκε από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden τον Μάρτιο 2024.
Αναλυτές κάνουν λόγο για «οργανωμένη διαρροή» από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ που στοχοποιούν χώρες σε έναν κόσμο που αλλάζει αναπόδραστα.
Υποτίθεται ότι στόχος της νέας πυρηνικής στρατηγικής των ΗΠΑ είναι να προετοιμάσει τη χώρα «για πιθανές  συντονισμένες πυρηνικές προκλήσεις από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα».
«Εντυπωσιακό είναι ότι το έγγραφο,, είναι τόσο διαβαθμισμένο που δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά αντίγραφα, μόνο ένας μικρός αριθμός έντυπων αντιγράφων που διανέμονται σε λίγους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας και διοικητές του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με το έγγραφο, μέχρι το έτος 2030, το κινεζικό στρατηγικό οπλοστάσιο θα αυξηθεί σε χίλιες πυρηνικές κεφαλές, που φαίνεται να είναι σχεδόν ίσο με το οπλοστάσιο των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας», παρατηρεί σε άρθρο του στο Ria Novosti ο Dmitry Kosyrev.
Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι η Ρωσία και η Κίνα ενδέχεται να δράσουν από κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να προστεθούν οι περίπου 60 κεφαλές της Βόρειας Κορέας, καθώς και η πιθανότητα το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να δράσει από κοινού με τις τρεις χώρες.

Συγκρατημένη η αντίδραση της Κίνας και τα λάθη (;) των ΗΠΑ 

Η απάντηση της Κίνας ήταν συγκρατημένη και αναμενόμενη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning οι ΗΠΑ βρήκαν ένα πολύ βολικό πρόσχημα για την αύξηση του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.
Μόνο που οι Αμερικανοί στη διαρροή προς τους NYT έκαναν μερικά λάθη (;), τα οποία εντόπισαν οι Global Times.
Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν έχουν 1.000, αλλά 5.000 πυρηνικές κεφαλές.
Η ουσία όμως του ζητήματος βρίσκεται αλλού και όχι στους αριθμούς και είναι πολύ πιο σημαντική.
Οι Αμερικανοί ανησυχούν για τη νέα δυσάρεστη – για αυτούς – παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων, επισημαίνει ο Kosyrev.
Δημιουργείται μία νέα και άνευ προηγουμένου τριπολική κατάσταση ως προς τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων.
Οι πόλοι αυτοί μπορεί να είναι και περισσότεροι στον τομέα της οικονομίας αλλά όταν στρατιωτικά υπάρχουν τρία ισότιμα οπλοστάσια, δυο εκ των οποίων μπορούν θεωρητικά να ενωθούν εναντίον των ΗΠΑ, αυτό το ενδεχόμενο προκαλεί πονοκέφαλο στο στρατιωτικό – βιομηχανικό αμερικανικό σύμπλεγμα.

Βιολογικός - υβριδικός πόλεμος με κόκκινα μυρμήγκια


«Γεγονός είναι πως οι ΗΠΑ διεξάγουν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Κίνας εδώ και χρόνια και πίστευαν ότι θα τη γλιτώσουν.
Πρόκειται για ένα επεισόδιο παρμένο από μία συνεχή σειρά δημοσιεύσεων του Υπουργείου Ασφαλείας της Κίνας.
Πρόκειται για τη χρήση των υπηρεσιών δεμάτων», αποκαλύπτει ο Kosyrev.
Φανταστείτε ότι το κέντρο εφοδιαστικής μιας τέτοιας υπηρεσίας λαμβάνει ένα δέμα από τις ΗΠΑ, ο παραλήπτης του οποίου δεν φαίνεται να υπάρχει, έχει γίνει λάθος.
Ελέγχουν τον αποστολέα - και ούτε αυτός βρίσκεται στην Αμερική.
Τι κάνουμε με το κουτί;
Λοιπόν, το πετάμε στα σκουπίδια χωρίς καν να το ανοίξουμε.
Ή ανοίξτε το. Και μέσα σε αυτό - ένα ολόκληρο σμήνος από άγρια επιθετικά κόκκινα μυρμήγκια, τα οποία δεν υπήρχαν ποτέ στην Κίνα και εναντίον των οποίων η τοπική βιόσφαιρα δεν έχει καμία άμυνα. Είναι σαν να δίνεις στην τοπική φύση ένα βόρβορο.
Μπορεί η ιστορία να φαίνεται αστεία αλλά υπήρχαν πολλά τέτοια ανώνυμα δέματα που εστάλησαν στην Κίνα από διαφορετικές πλασματικές διευθύνσεις στις ΗΠΑ. Κ
αι όχι μόνο με μυρμήγκια, υπήρχαν και άλλα εξίσου αρπακτικά πλάσματα.
Οι ζημιές στην οικονομία και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές δεν είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

Πρόκειται για βιολογικό πόλεμο.

Πολύ κοντά σε αυτό που φοβούνται

Υπάρχει επίσης ένας υβριδικός πόλεμος για τα (σε παγκόσμια κλίμακα), ο οποίος είναι το θέμα μιας πρόσφατης δημοσίευσης στην China Daily.
Υπάρχουν πολλά εκεί μέσα, από τη συζήτηση για τον παγκόσμιο πόλεμο των ΗΠΑ κατά των κινεζικών εμβολίων μέχρι την ιστορία των Κινέζων κολυμβητών των Ολυμπιακών Αγώνων που ελέγχονταν ασταμάτητα από την περιβόητη WADA.
Μπορείτε επίσης να δείτε συγκριτικούς πίνακες με τον αριθμό τέτοιων ελέγχων για τους Κινέζους και όλους τους άλλους αθλητές.

«Το γενικό συμπέρασμα από την όλη κατάσταση:  Η Αμερική έχει κουραστεί.
Αν κατηγορείς επί χρόνια έναν γεωστρατηγικό ανταγωνιστή για τις όποιες αμαρτίες, στη συνέχεια κάνεις πόλεμο εναντίον του, λες ψέματα για την δήθεν κακή κατάσταση της οικονομίας του, και - ναι, κάνεις βιολογικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μυρμηγκιών, και αν η ζημιά από όλα αυτά είναι αρκετά συγκεκριμένη και αυξάνεται, τότε ο ανταγωνιστής αυτός παίρνει τελικά το "υπονοούμενο" και, μεταξύ άλλων, αρχίζει να επιταχύνει τη δημιουργία του πυρηνικού του οπλοστασίου και να έρχεται πιο κοντά σε ομοϊδεάτες του.
Δεν υπάρχει τίποτα το εκπληκτικό εδώ.
Αυτό που θα εκπλήξει είναι αν η μία ή η άλλη αμερικανική ηγεσία εκτιμήσει την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η εξουσία της και αρχίσει να βγαίνει από αυτήν μακροχρόνια και με απώλειες», καταλήγει στην ανάλυσή του ο Dmitry Kosyrev.

Τι είναι τα κόκκινα μυρμήγκια που κοστίζουν παγκοσμίως 423 δισ. δολάρια

Τα κόκκινα μυρμήγκια (Solenopsis invicta), ένα από τα πλέον χωροκατακτητικά είδη στον κόσμο.
Το κόκκινο μυρμήγκι είναι ενδημικό στη Νότια Αμερική, αλλά έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Μεξικό, την Καραϊβική, την Κίνα και την Αυστραλία κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Πλέον, βρίσκεται και στην Ιταλία.
Αυτά τα έντομα μπορούν να γίνουν επιθετικά όταν ενοχλούνται και έχουν ένα επώδυνο τσίμπημα, το οποίο ερεθίζει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και γι’ αυτό στις ΗΠΑ και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες είναι γνωστό ως «fire ant», δηλαδή το μυρμήγκι της φωτιάς.
Μπορεί επίσης να βλάψει τις καλλιέργειες και τα τοπικά οικοσυστήματα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι εντόπισαν 88 φωλιές κόκκινων μυρμηγκιών σε έκταση 50 στρεμμάτων κοντά στις Συρακούσες της Σικελίας.
Τα χωροκατακτητικά είδη κοστίζουν στον κόσμο τουλάχιστον 423 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, καθώς οδηγούν εξαφανίσεις φυτών και ζώων, απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια και επιδεινώνουν περιβαλλοντικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης