Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού πυραυλικού συστήματος Iskander – M, Oleg Mamalyga

Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού πυραυλικού συστήματος Iskander – M, Oleg Mamalyga
Ο Oleg Ivanovich Mamalyga, ο επικεφαλής σχεδιαστής του συστήματος πυραύλων Iskander-M, πέθανε σε ηλικία 91 ετών
Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο επικεφαλής σχεδιαστής του θρυλικού ρωσικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M, Oleg Mamalyga, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της High-Precision Complexes, θυγατρικής της Rostec.
«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι ο Oleg Ivanovich Mamalyga, ο επικεφαλής σχεδιαστής του συστήματος πυραύλων Iskander-M, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.
Ο Oleg Ivanovich αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική του ζωή στην εργασία στο Γραφείο Σχεδιασμού Μηχανολόγων Μηχανικών της Kolomna, το οποίο σήμερα είναι μέρος της εταιρείας High-Precision Complexes.
Συμμετείχε στην ανάπτυξη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων σοβιετικών ATGM (Shmel, Malyutka), τακτικών (Tochka) και επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων (Oka, Oka-U, Iskander -), αναφέρει η εταιρεία.
«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας High-Precision Complexes εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Oleg Ivanovich» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο Mamalyga γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1933 σε στρατιωτική οικογένεια.
Αφού αποφοίτησε από το σχολείο με έπαινο, εισήλθε στο Στρατιωτικό Μηχανολογικό Ινστιτούτο του Leningrad χωρίς εξετάσεις για να γίνει μηχανικός πυραύλων.
Το 1957, διορίστηκε στο Ειδικό Γραφείο Σχεδιασμού στην Kolomna (τώρα Εταιρία Έρευνας και Παραγωγής Μηχανολόγων και Σχεδιασμού).

mamalyga.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης