Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Αυτοί είναι «τρελοί», θα βάλουν φυλακή και τον Elon Musk όπως τον Durov

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Αυτοί είναι «τρελοί», θα βάλουν φυλακή και τον Elon Musk όπως τον Durov
Σύμφωνα με τον Philippot, η Γαλλία πρόσφερε «το τυραννικό της πρόσωπο στον κόσμο» μετά τη σύλληψη του Durov, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτούς τους τρελούς»
Ο ηγέτης του γαλλικού κόμματος Les Patriotes (Πατριώτες), Florian Philippot, κατηγόρησε την κυβέρνηση του προέδρου Emmanual Macron ως «τρελούς» αφού οι αρχές συνέλαβαν τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Telegram, Pavel Durov.
Νωρίτερα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ρωσικής καταγωγής επιχειρηματίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Paris-Le Bourget το Σάββατο (24/8), υποστηρίζοντας ότι η σύλληψή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο προκαταρκτικής αστυνομικής έρευνας.
Ο Durov πρόκειται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Κυριακή 25/8 το απόγευμα.
Οι γαλλικές αρχές φέρεται να είχαν εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψη του Durov, επικαλούμενες ανησυχίες ότι η ανεπαρκής εποπτεία περιεχομένου στο Telegram επιτρέπει την ευρεία εγκληματική χρήση της πλατφόρμας.
Σύμφωνα με τον Philippot, η Γαλλία πρόσφερε «το τυραννικό της πρόσωπο στον κόσμο» μετά τη σύλληψη του Durov, ο οποίος πρόσθεσε: «Πρέπει να απελευθερωθούμε από αυτούς τους τρελούς».
Στην ίδια ανάρτηση στο X, ο Philippot λέει ¨»Αύριο ο @elonmusk ρίχνεται στη φυλακή αν πατήσει το πόδι του στη Γαλλία, για ανυπακοή στον ευρωπαϊκό κανονισμό #DSA της λογοκρισίας;!" σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον παραλογισμό της σύλληψης του Durov, την οποία έχει κρίνει ως «επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης».
Ο Γάλλος πολιτικός ήταν έντονα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο μιας εκστρατείας με τίτλο #LibérezPavelDurov [Ελευθερώστε τον Pavel Dyrov].
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης