Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nasrallah: Η Hezbollah στόχευσε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ - Θα κριθεί εάν τα αποτελέσματα ικανοποιούν

Nasrallah:  Η Hezbollah στόχευσε στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ - Θα κριθεί εάν τα αποτελέσματα ικανοποιούν
Ο επικεφαλής της Hezbollah επισήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που η Hezbollah έπληξε με drones το Ισραήλ από την κοιλάδα του Bekaa
Ο επικεφαλής της ένοπλης ομάδας του Λιβάνου Hassan Nasralla έδωσε τηλεοπτικό διάγγελμα σχετικά με τις μεγάλες επιθέσεις με drone και ρουκέτες της Hezbollah τη Κυριακή 25 Αυγούστου 2024.
Ο Nasralla δήλωσε ότι η ομάδα είχε βάλει στόχο μια ισραηλινή βάση κοντά στο Τελ Αβίβ. Επισήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που η Hezbollah έπληξε με drones το Ισραήλ από την κοιλάδα του Bekaa.
Στόχος ήταν η στρατιωτική βάση Glilot, όπου εδρεύει η μονάδα πληροφοριών 8200 του ισραηλινού στρατού
Η βάση βρίσκεται «πολύ βαθιά» μέσα στο ισραηλινό έδαφος, επισήμανε ο Nasrallah, και πολύ κοντά στο Τελ Αβίβ.
Η λιβανέζικη ομάδα σκόπευε να εκτοξεύσει 300 πυραύλους Katyusha σε διαφορετικές στρατιωτικές τοποθεσίες σε διάφορα μέρη του Ισραήλ για να κρατήσει απασχολημένο το σύστημα αεράμυνας Iron Dome του Ισραήλ, ώστε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της να φτάσουν στο Glilot, επισήμανε ο Nasrallah.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 

Η Παλαιστινιακή ομάδα περιμένει να δει τα «αποτελέσματα» της επίθεσής της και ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός Στρατός αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με το εύρος της ζημιάς που υπέστη το Ισραήλ.
Εάν η επίθεση ήταν «ικανοποιητική», τότε τα αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr θα θεωρηθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί, αλλά αν όχι, η τρομοκρατική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να χτυπήσει ξανά αργότερα, επισήμανε ο Nasralla.
Ο Nasrallah υποστηρίζει ότι η επίθεση προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο Ισραήλ.
Χαιρετίζει την επίθεση ως την πρώτη μεγάλη επιχείρηση που διεξήχθη μετά τη δολοφονία του Shukr , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα πυραύλων ακριβείας της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης