Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallant: Η προληπτική επίθεση του Ισραήλ ήταν επιτυχημένη και αποσταθεροποίησε την Hezbollah

Gallant: Η προληπτική επίθεση του Ισραήλ ήταν επιτυχημένη και αποσταθεροποίησε την Hezbollah
Η προληπτική δράση (του ισραηλινού στρατού) σήμαινε ότι πάνω από το πενήντα τοις εκατό, ίσως τα δύο τρίτα από των ρουκετών δεν εκτοξεύτηκαν, επισήμανε ο Yoav Gallant
  
 
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant δήλωσε ότι η Hezbollah εξαιτίας της προληπτικής επίθεσης αποσταθεωρποιήθηκε και η απόπειρα επίθεσης στο Ισραήλ την Κυριακή 25 Αυγούστου απέτυχε.
Μιλώντας σε αξιωματικούς των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (ΙDF), ο Gallant δήλωσε ότι η ικανότητα του Ισραήλ να «απομακρύνει την απειλή» της επίθεσης της Hezbollah λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί ήταν «ιδιαίτερα επιτυχημένη».
«Ο εχθρός σχεδίαζε να εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες προς τις βόρειες κοινότητες.
Η προληπτική δράση σήμαινε ότι πάνω από το πενήντα τοις εκατό, ίσως τα δύο τρίτα από αυτές δεν εκτοξεύτηκαν», λέει ο Gallant.
«Χτυπήσαμε τον εχθρό πριν εξαπολύσει [την επίθεση] και τον βγάλαμε εκτός ισορροπίας», συνεχίζει.
«Πρέπει να δούμε τη συνολική άποψη του πολέμου.
Βρισκόμαστε σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, και μέσω της απελευθέρωσης των ομήρων, να ανοίξουμε επίσης την [πιθανότητα] συμφωνίας [με τη Hezbollah ], στο βορρά και αργότερα επίσης για να ηρεμήσει την περιοχή», λέει ο Gallant.
«Λειτουργούμε στρατιωτικά και προετοιμαζόμαστε σαν να μην καταλήξουμε σε συμφωνία και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για πόλεμο στο Βορρά… αλλά αυτός δεν είναι ο προτιμώμενος τρόπος μας και δίνουμε ακόμα μια ευκαιρία στην πιθανότητα συμφωνίας», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης