Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το 2027 τέλος ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ θα είναι πρώτη, χωρίς αυτοδυναμία με ρυθμιστή ΠΑΣΟΚ - Προς πρόσωπο κοινής αποδοχής

Το 2027 τέλος ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ θα είναι πρώτη, χωρίς αυτοδυναμία με ρυθμιστή ΠΑΣΟΚ - Προς πρόσωπο κοινής αποδοχής
Τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας και της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά - Μικρό το καλάθι της ΔΕΘ δεν... αρκεί για επανεκκίνηση...
To πρώτο δείγμα των μετρήσεων που έρχονται στην πλευρά του Μαξίμου είναι ότι έρχεται ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο για την κυβέρνηση.
Οι προσλαμβάνουσες από τους πολίτες οι οποίες επηρεάστηκαν πολύ από την μεγάλη αποτυχία στο μέτωπο των πυρκαγιών και αυτό το καλοκαίρι, δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και ειδικά προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού έχει αρθεί οριστικά και δεν υπάρχουν σημάδια που να δικαιολογούν αισιοδοξία ή ελπίδα για ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον.
Τι είδαν οι ειδικοί των δημοσκοπήσεων στο Μαξίμου περιγράφεται από τα παρακάτω:
Η αποτυχία Κικίλια που χαλάει το αφήγημα της κρατικής μηχανής
Μία νέα αποτυχημένη προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να προλάβει και να καταστείλει μεγάλη πυρκαγιά και μάλιστα στον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής.
Τα νούμερα δεν λένε ψέματα και όσες προσπάθειες ωραιοποίησης από την πλευρά του Μαξίμου πέφτουν στο κενό.
Επί ΝΔ κάηκε το 33% των δασών της Αττικής.
Πρόσφατα στην Πεντέλη κάηκαν 1200 σπίτια.
Η αποτυχία του μηχανισμού επί Κικίλια είναι παροιμιώδης και δεν χωράει αμφισβήτηση.
Όση επικοινωνιακή προσπάθεια και να υπάρξει, η αλήθεια είναι ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν απέτυχε τόσο οικτρά στο θέμα των πυρκαγιών.
Και ακόμα δεν έχει τελειώσει το καλοκαίρι και η αντιπυρική περίοδος.

Πλήρης αποτυχία στα μέτωπα της ακρίβειας και της καθημερινότητας

Τα μεγάλα μέτωπα της ακρίβειας και της καθημερινότητας δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Η ακρίβεια στο ράφι δεν καταπολεμείται στην ρίζα, το καλοκαίρι υπήρξε πολύ ακριβό για τους έλληνες πολίτες, τα ακτοπλοικά πολύ ακριβά, οι τιμές σε εστίαση πολύ ψηλά ενώ και η τουριστική χρονιά περί των εσόδων δεν κρίνεται ικανοποιητική, οι τουρίστες δαπάνησαν λιγότερα χρήματα ενώ νησιά - σηματωροί κινήθηκαν χαμηλότερα από άλλες χρονιές με τους ξενοδόχους να έχουν σοβαρά παράπονα για τη φορολογία της κυβέρνησης και τη βραχυχρόνια μίσθωση.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.
Στο παρασκήνιο κυκλοφορεί μία μεγάλη διαρροή στοιχείων για διαφθορά κυβερνητικών στελεχών και περιπτώσεις μαύρου πολιτικού χρήματος.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει στοιχεία για 2 υπουργεία και από Σεπτέμβρη θα ελέγξει τη διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Επίσης, είναι εμφανές ότι πολλοί επιχειρηματίες γυρνούν την πλάτη στην κυβέρνηση, οργανώνουν την αντιπολίτευση του Μητσοτάκη με συνέπεια η κυβέρνηση σιγά σιγά και σταθερά να χάνει την υπεροπλία του διαθέτει στα ΜΜE.

Η ΔΕΘ δεν θα έχει καμία θετική επιρροή στους πολίτες, μεγαλώνει η φθορά για Μητσοτάκη

Το καλάθι των παροχών στην ΔΕΘ θα είναι μικρό, χωρίς εκπλήξεις και με μέτρα που έχουν ήδη διατυπωθεί από το οικονομικό επιτελείο.
Όσοι επενδύουν σε μία επανεκκίνηση της κυβέρνησης στην ΔΕΘ ας κρατήσουν μικρό καλάθι, διότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει έμφαση στην αντιμετώπισης της ακρίβειας, στην προσήλωση των μεταρρυθμίσεων σε υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη αλλά και στο δημογραφικό-στεγαστικό. Όμως, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι έχουν γίνει πολύ λίγα πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ουσιαστικά με μέτρα ασπιρίνες χωρίς μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα. Όλη αυτή η επιδερμική αντιμετώπιση και κυρίως η επικοινωνιακή αξιοποίηση μικρών και ανεπαίσθητων αλλαγών δεν έχουν αλλάξει τον ρυθμό φθοράς της κυβέρνησης. Μία φθορά που πλέον αγγίζει τον Πρωθυπουργό προσωπικά που βιώνει μία αμφισβήτηση στο πολιτικό στερέωμα.

Χωρίς εφεδρείες η κυβέρνηση, ο κόσμος αναγκαστικά θα πιαστεί από το νέο ΠΑΣΟΚ

Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ούτε εφεδρείες ούτε περιθώρια βελτίωσης και ουσιαστικά διασώζεται από το σκηνικό διάλυσης που παρατηρείται στην αξιωματική αντιπολίτευση, στον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να κυριαρχούν τα διαλυτικά στοιχεία. Όμως, προσοχή! Αυτή η εικόνα ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τις διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν νέα δεδομένα. Ρυθμιστικό παράγοντα θα παίξει το ΠΑΣΟΚ και ο νέος αρχηγός του. Στοιχεία από εσωτερικές δημοσκοπήσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου «κλέβει» ψηφοφόρους του Μητσοτάκη, ότι ο Γερουλάνος εκπροσωπεί όλες τις τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, ότι υπάρχει μία προσμονή για το νέο ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τον νέο αντιμητσοτακικό πόλο.

Το 2027 η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα αλλά χωρίς αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα... 

Θυμηθείτε ότι το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τον Κώστα Καραμανλή επειδή όλος ο κόσμος στράφηκε υπέρ του-ακόμα και πολίτες που δεν τον πίστευαν- επειδή δεν μπορούσαν άλλο με τις αποτυχίες της κυβέρνησης Καραμανλή.
Την ίδια ώρα η εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνοψίζεται στα πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής που κυμαίνονται γύρω στο 28% με μειωτικές τάσεις που δείχνουν ότι όσοι φεύγουν από τη ΝΔ πολύ δύσκολα θα γυρίσουν το 2027.
Υπό αυτό το πρίσμα στις εκλογές του 2027, το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα χωρίς καμία δυνατότητα να βγει αυτοδύναμη ακόμα και με δεύτερες εκλογές ενώ το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την προσμονή του προοδευτικού χώρου να είναι δεύτερο κόμμα και να ρυθμίζει την υπόθεση εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει θα απαιτήσει την απομάκρυνση του Μητσοτάκη

Επειδή πιστεύουμε από τα δεδομένα ότι το ΠΑΣΟΚ για να μπει στην κυβέρνηση, θα απαιτήσει να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – και δεν θα μπορεί να γίνει διαφορετικά με μία ασθενική ΝΔ που στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα ξεπερνάει το 25% με 28% - θεωρούμε ότι το 2027 ο Μητσοτάκης δεν θα ξαναβγεί πρωθυπουργός.
Η χώρα μεν θα κυβερνηθεί από μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά ο Πρωθυπουργός θα είναι κοινής αποδοχής.
Ποιο θα είναι το πρόσωπο οι απόψεις είναι πολλές.

Η λύση θα δοθεί από πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα ενώνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ – Γιατί κάποιοι βλέπουν τον Πιερρακάκη


Κάποιοι λένε ότι μπορεί να είναι ένα ξένο πρόσωπο τύπου Παπαδήμου.
Κάποιοι άλλοι θεωρούν πιο πιθανό να υπάρξει ένα πρόσωπο που ναι μεν έχει προσλαμβάνουσες από το ΠΑΣΟΚ αλλά ανήκει στη ΝΔ και έτσι ενώνει τους δύο χώρους, όπως π.χ ο Κυριάκος Πιερρακάκης που διατηρεί χαμηλούς τόνους και μεταρρυθμιστικό προφίλ.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο Μητσοτάκης διανύει την τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργός, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα να είναι ξανά στην εξουσία σε μία συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Όλα αυτά πλέον κυριαρχούν στις σκέψεις του το τελευταίο διάστημα.
Προσπαθεί να συμβιβαστεί με την παραπάνω ιδέα καθώς γνωρίζει ότι τρίτη θητεία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κερδίσει.
Μπορεί, τουλάχιστον, να φέρει ξανά τη ΝΔ πρώτο κόμμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης