Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο Durov είναι πολιτικός κρατούμενος, η Δύση επιδίδεται σε «κυνήγι μαγισσών» – Η γαλλική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις

Ρωσία: Ο Durov είναι πολιτικός κρατούμενος, η Δύση επιδίδεται σε «κυνήγι μαγισσών» – Η γαλλική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις
Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να εξηγήσει τις κινήσεις της και μέχρι στιγμής έχει δηλώσει ότι οι γαλλικές αρχές δεν είναι συνεργάσιμες
Η Ρωσία απαιτεί απαντήσεις μετά τη σύλληψη του Pavel Durov, του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές στο αεροδρόμιο Bourget έξω από το Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2024 μετά την άφιξή του με το ιδιωτικό του τζετ.
Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι ζήτησε από τη γαλλική κυβέρνηση να εξηγήσει τις κινήσεις της και μέχρι στιγμής έχει δηλώσει ότι οι γαλλικές αρχές δεν είναι συνεργάσιμες.
Οι τελευταίες αναφορές λένε ότι ο Durov αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή την Κυριακή (25/8) το απόγευμα.

Η πρεσβεία ανέφερε για τον 39χρονο ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο ότι «μόλις κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψης του Durov, απευθυνθήκαμε αμέσως στις γαλλικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με τους λόγους και ζητήσαμε να διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων του και παρέχει προξενική πρόσβαση σε αυτόν».
Δεν έχει μόνο ρωσική υπηκοότητα λόγω της γέννησής του εκεί, αλλά έχει επίσης διπλή υπηκοότητα στη Γαλλία και στα ΗΑΕ.
Ρώσοι διπλωμάτες λένε ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση από το Παρίσι: «Η γαλλική πλευρά μέχρι στιγμής απέφευγε τη συνεργασία σε αυτό το θέμα», ανέφερε μια δήλωση.
Ρώσοι πολιτικοί έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι είναι πλέον «πολιτικός κρατούμενος».

Η ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη έχει πεθάνει

Η Ρωσίδα βουλευτής Maria Butina δήλωσε την Κυριακή (25/8): «Ο Pavel Durov είναι πολιτικός κρατούμενος - θύμα κυνηγιού μαγισσών από τη Δύση.
«Η σύλληψη του Pavel Durov σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου - σημαίνει ότι η ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη έχει πεθάνει», συνέχισε. «Τώρα βασικά έχουν έναν όμηρο και θα προσπαθήσουν να εκβιάσουν τη Ρωσία, θα προσπαθήσουν να εκβιάσουν όλους τους χρήστες του Telegram και όχι μόνο θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο αλλά και να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν το δίκτυο εδώ στη Ρωσία».
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου, Vladislav Davankov, περιέγραψε ότι η σύλληψη του επιχειρηματία «θα μπορούσε να έχει πολιτικά κίνητρα και να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Telegram».
Και ο Dmitry Medvedev, ο οποίος είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι ο Durov στοχοποιείται επειδή είναι Ρώσος.
«Έκανε λάθος υπολογισμό», είπε ο Medvedev.
«Για όλους τους κοινούς μας εχθρούς τώρα, είναι Ρώσος – και ως εκ τούτου απρόβλεπτος και επικίνδυνος».
Ο Medvedev υποστήριξε, «Ο Durov πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί κανείς να επιλέξει την πατρίδα του».
Μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία είναι ότι η εφαρμογή, γνωστή για την υψηλή ασφάλεια καθώς παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, χρησιμοποιείται ευρέως μεταξύ του ρωσικού στρατού, καθώς και του κοινού πληθυσμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης