Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα – Πηγή ανησυχίας η ένταση στη Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο: Θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα – Πηγή ανησυχίας η ένταση στη Μέση Ανατολή
Εταιρικά αποτελέσματα και rebalancing MSCI αναμένεται σταδιακά να αυξήσουν τη συμμετοχή των επενδυτών στο χρηματιστήριο
Σχετικά Άρθρα
Εβδομάδα κατά την οποία η εγχώρια αγορά θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα, αφού υπάρχουν αρκετές εξελίξεις που θα τονώσουν τη συμμετοχή των επενδυτών.
Αρχίζουν και πάλι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου (Cenergy, Motor Oil, HelleniQ Energy), έχουμε rebalancing MSCI και βέβαια επιστρέφουν σταδιακά και οι επενδυτές από τις διακοπές τους.
Από την άλλη η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή είναι μία αρνητική εξέλιξη καθώς τις προηγούμενες μέρες είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία τερματισμού του πολέμου.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποχωρούν λόγω της Μέσης Ανατολής και παρά το θετικό μήνυμα του προέδρου της FED στο Jackson Hole.
Σημειώνεται πως η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell, που πρώτο ενημέρωσε το ΒΝ, βγάζει κερδισμένες τις μετοχές της Cenergy και της Intralot και χαμένη τη Viohalco, η οποία υποβαθμίστηκε.
Από την άλλη η Motor Oil θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά και την ανακοίνωση short θέσης από fund στη μετοχή, που πάλι πρώτο ενημέρωσε το ΒΝ.
Σήμερα οι μετοχές της Βιοκαρπέτ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή και οι μετοχές της Μεντιτέρρα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0498 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,0473 ευρώ).

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. είναι ελαφρώς αρνητικά, καθώς η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή αντισταθμίζει τα ήπια σχόλια της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, μετά τα σχόλια Πάουελ την Παρασκευή. Αυτήν την εβδομάδα: Η Cenergy δημοσιεύει αποτελέσματα αύριο, η Motor Oil την Τετάρτη, η HelleniQ Energy την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνει το rebalancing του MSCI.

Beta
Το ενδιαφέρον αυξάνεται αυτήν την εβδομάδα, καθώς αρκετές εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης δημοσιεύουν αποτελέσματα εξαμήνου. Η αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή για άλλη μία φορά μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική και να διατηρήσει την επιφυλακτικότητα.

Κύκλος
Την Τρίτη 27/8 η Cenergy ανακοινώνει τα 6μηναία αποτελέσματά της, ενώ την Τετάρτη 28/8 ακολουθεί η Motor Oil και την Πέμπτη η Helleniq Energy. Ο Τζέρομ Πάουελ τόνισε στην ομιλία του στο Jackson Hole ότι ήρθε η ώρα να μειώσει τα επιτόκια η Federal προκαλώντας ευφορία στις αγορές. Με τη συνήθη χρονοκαθυστέρηση, προσδοκούμε ανοδική κίνηση και στο Χ.Α.

Δεπόλας
Η προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αγορές, αλλά έκλεισε με την ομιλία Πάουελ, όπου επισφραγίστηκε η 1η μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Η τρέχουσα εβδομάδα εκτιμούμε ότι θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον καθώς πέραν ορισμένων σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων, που θα δημοσιευτούν θα έχουμε και κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό θα έχουμε τα αποτελέσματα της Nvidia την Τετάρτη, τα οποία ενδεχομένως να καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Παράλληλα, στο εσωτερικό αναμένουμε αποτελέσματα από Cenergy (Τρίτη μ.σ.), Motor oil (Τετάρτη μ.σ.) Helleniq Energy και Austriacard (Πέμπτη π.σ.). Στα σημαντικότερα μάκρο έχουμε τα στοιχεία πληθωρισμού Γερμανία (Πέμπτη), Ευρωζώνη και ΗΠΑ (Παρασκευή). Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι αλλαγές στους μετοχικούς δείκτες της MSCI. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Αυγούστου στη Γερμανία και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιουλίου (αρχική μέτρηση) στις ΗΠΑ. Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμένει κλειστεί λόγω αργίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης