Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Ρωσία: Οι Αμερικάνοι μεθοδεύουν «έγχρωμη επανάσταση» στη Γεωργία

Αποκάλυψη από Ρωσία: Οι Αμερικάνοι μεθοδεύουν «έγχρωμη επανάσταση» στη Γεωργία
Οι Αμερικανοί είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης στη Γεωργία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Οκτωβρίου
Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η Ρωσία, καταγγέλοντας ότι οι Αμερικάνοι μεθοδεύουν «έγχρωμη επανάσταση» στη Γεωργία.
Οι Αμερικανοί είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη της κατάστασης στη Γεωργία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Οκτωβρίου και προετοιμάζουν μια «έγχρωμη επανάσταση» στη χώρα, ανέφερε το γραφείο Τύπου του SVR, όπως μεταδίδει το RIA.
Η υπηρεσία πληροφοριών επεσήμανε επίσης ότι «οι δυνάμεις της γεωργιανής αντιπολίτευσης που ελέγχονται από την Ουάσιγκτον παραμένουν κατακερματισμένες παρά τις αμερικανικές προσπάθειες και οι συνασπισμοί που δημιουργούν παραμένουν πολύ εύθραυστοι».
«Σε αυτό το πλαίσιο, το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο θα μπορούσε να κερδίσει την υποστήριξη του κοινού.
Ως αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ φοβούνται ότι οι πολιτικοί θα έχουν λυμένα τα χέρια τους για να συνεχίσουν την κυρίαρχη πορεία τους, αρνούμενοι να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις της Δύσης, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα εθνικά συμφέροντα της Γεωργίας», ανέφερε το γραφείο Τύπου.
Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, «ο Λευκός Οίκος θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο απαράδεκτο».
«Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ανεβάσουν σε μεγάλη κλίμακα την πίεση προς τις γεωργιανές αρχές τις εναπομείνασες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, προκειμένου να αποδυναμώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εκλογική θέση του Γεωργιανού Ονείρου. Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα «δοκιμασμένο εργαλείο»: προσωπικές κυρώσεις κατά των κορυφαίων ηγετών του κόμματος, των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και των χορηγών του κόμματος», δήλωσε το SVR.

Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο

«Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν μια «έγχρωμη επανάσταση» στη Γεωργία.
Το γραφείο Τύπου της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις εισερχόμενες πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την εξέλιξη της κατάστασης στη Γεωργία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 26ης Οκτωβρίου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια εμπλοκής της Γεωργίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 120 μισθοφόροι από τη λεγόμενη «Γεωργιανή Λεγεώνα» - μια οργάνωση που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική και απαγορευμένη στη Ρωσία - συμμετέχουν ενεργά στις εχθροπραξίες της Ουκρανίας.
Η γεωργιανή Λεγεώνα είναι γνωστή για την ενεργό υποστήριξή της στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και η συμμετοχή της στις εχθροπραξίες αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα.
Η παρουσία μισθοφόρων από αυτή την ομάδα στην περιοχή του Kursk δεν είναι η μοναδική.
Νωρίτερα, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι μισθοφόροι από την Κολομβία, την Πολωνία, την Τσεχία και άλλες χώρες συμμετείχαν στις μάχες στην περιοχή του Kursk.
Οι αρχές της περιοχής Kursk και ο ρωσικός στρατός λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσουν την απειλή και να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής.

Τι είναι η «έγχρωμη επανάσταση»

Η έγχρωμη επανάσταση (ορισμένες φορές αναφερόμενη και ως επανάσταση των χρωμάτων) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται ευρέως από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης για να περιγράψει διάφορα συναφή κινήματα που αναπτύχθηκαν σε αρκετές χώρες στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τα Βαλκάνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης