Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στις μετοχές που εμπλέκονται στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell το ενδιαφέρον

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στις μετοχές που εμπλέκονται στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell το ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης. Οριακά υψηλότερα ανοίξαμε εμείς και με επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell επηρεάζει τις μετοχές που εμπλέκονται. Αυτές ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά και είτε εντοπίζονται πιέσεις λόγω αφαίρεσης από δείκτες, ή τοποθετήσεις λόγω εισαγωγής ή αναβάθμισης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Έχουμε φτάσει στο σημείο, ένα επιχειρηματία που μέχρι χθες δεν τον ήξερε η αγορά, επειδή έκανε μία, ομολογουμένως, εξαιρετική κίνηση ακτιβισμού, να στέλνει μετοχές υψηλότερα επειδή ακούγεται ότι αγοράζει στην άλφα ή τη βήτα εταιρεία μετοχές. Η στήλη πάντως λαμβάνει θετικά μηνύματα από το περιβάλλον του και πηγές λένε ότι έχει καλό χρηματιστηριακό μάτι, αλλά η όλη ιστορία δείχνει και μία έλλειψη επενδυτών συνολικά στο Χ.Α..

Από την άλλη, ένα άλλο ξεχασμένο επιχειρηματία, ο οποίος όμως άφησε το στίγμα του στο Χ.Α. και από εκεί που τον είχαν κάποια μέσα «Θεό», αλλά μετά τον λιθοβολούσαν, βλέπουμε ότι κάνει δειλά βήματα επανεμφάνισης. Ο λόγος για το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος πλέον λειτουργεί το εργοστάσιο στην Αταλάντη που είχε και παλιά (παραγωγή λιπασμάτων και καθαριστικά πλυντηρίου) παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και πολιτικών στελεχών της περιοχής.

MOTOR OIL: Η Millennium International Management LP ανακοίνωσε πως έχει short θέση στη μετοχή. Δε νομίζουμε πως το fund είχε κερδίσει από προηγούμενα σορταρίσματα στο Χ.Α. και μάλλον δε θα κερδίσει και τώρα. Εκτός και αν την κλείσει με το rebalancing του MSCI. Θεωρούμε πως η πίεση στη μετοχή θα εξασθενίσει μέχρι την Παρασκευή ή μετά τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε ο τίτλος.

FTSE RUSSELL: Νομίζουμε πως κερδισμένες είναι οι μετοχές των Cenergy και Intralot. Η πρώτη πήρε προαγωγή στον Large Cap και η δεύτερη εισήχθη στον Mid Cap. Η Viohalco είναι χαμένη γιατί αφαιρείται από τον Large Cap και πάει στον Mid Cap. Μπαίνει επίσης η Interlife και αφαιρούνται από μικρότερους δείκτες Avax, Lavipharm, Dimand, Elastron, Premia, Πλαστικά Θράκης και Austriacard. Δε νομίζουμε πάντως πως αυτοί οι μικροί δείκτες, έχουν πάνω τους επενδυτικά βλέμματα και άρα οι ροές θα είναι περιορισμένες. Στις 20 Σεπτεμβρίου το rebalancing.

VIOHALCO: Αναμενόμενη η υποχώρηση της μετοχής, μετά την αφαίρεση από τον Large Cap του FTSE Russell. Πάνω που είχε αρχίσει να παίρνει επιτέλους τα πάνω της, είχαμε αυτήν την αρνητική εξέλιξη. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Το discount της χρηματιστηριακής αποτίμησης έναντι της αποτίμησης των συμμετοχών της είναι μεγάλο και θα φέρει αγοραστές. Στα 5,87 ευρώ και στο -2,17% με όγκο πάνω από 13 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Στα 10 ευρώ με άνοδο 0,81% και όγκο 4 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό ξεκίνημα από Πειραιώς και Alpha bank. Μόνο η Εθνική υστερεί λίγο.

ΟΤΕ: Πρέπει να παρακολουθήσουμε από κοντά τη συμπεριφορά του αυτές τις μέρες, αφού οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις δεν ήταν καλές και θύμισαν τον παλιό κακό εαυτό του. Σήμερα ξεκίνησε με μικρό όγκο και είναι αμετάβλητος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχωρίζει και αυτή στα πρώτα λεπτά και ενισχύεται 1,45%.

INTRALOT: Με το καλημέρα στο +2% και με όγκο πάνω από 145 χιλ. τεμάχια. Η αντίδραση έρχεται από την περασμένη εβδομάδα, λόγω της ολοκλήρωσης των πωλήσεων από κάποια funds. Βοηθάει και η είσοδος στους δείκτες FTSE Russell. Λίγα λεπτά αργότερα ο όγκος είχε ξεπεράσει τις 260 χιλ. τεμάχια.

INTERLIFE: Έχει βγει bid στη μετοχή και ενισχύεται 1,85%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης