Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Μέση Ανατολή και Fed στο επίκεντρο - Αργία στο Λονδίνο

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Μέση Ανατολή και Fed στο επίκεντρο -  Αργία στο Λονδίνο
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για την κεντρική τράπεζα να μειώσει το βασικό επιτόκιο
Οι ευρωπαϊκές μετοχές διέκοψαν το τριήμερο σερί κερδών τη Δευτέρα εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών, με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι κλειστή λόγω εθνικής αργίας.
Οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.
Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε οριακή μεταβολή στο Λονδίνο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,3%, στις 18.575 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.581 μον. με οριακές μεταβολές.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί στις 33.595 μονάδες με πτώση -0,2%.

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι αγορές της Ασίας.
Οι αγορές σημείωσαν ευρεία άνοδο την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για την κεντρική τράπεζα να μειώσει το βασικό επιτόκιο.
Η τεχνολογία και τα αυτοκίνητα υποαποδίδουν τη Δευτέρα, ενώ τα ακίνητα και η ενέργεια ενισχύονται, σύμφωνα με το Bloomberg.
Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα τον Αύγουστο, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς ανέκαμψε, καθώς τα ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία μείωσαν τις ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, ορισμένοι πιστεύουν ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερα από μειώσεις επιτοκίων για να διατηρήσει το πρόσφατο ράλι, δεδομένου ότι οι προσδοκίες για μειώσεις ήταν ήδη υψηλές.
«Αυτή η αρχή της εβδομάδας τίθεται υπό την απειλή του «αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση»», δήλωσε ο Florian Ielpo, επικεφαλής της μακροοικονομικής έρευνας της Lombard Odier Asset Management.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Philip Lane δήλωσε ότι η μάχη της τράπεζας για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% δεν έχει κερδηθεί και τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν τόσο υψηλά όσο χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης