Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά έως και 70 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Στην Αττική οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 340%

Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά έως και 70 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία - Στην Αττική οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 340%
Φέτος έχουμε 7.467 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία έναντι 3.858 πέρυσι, σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη
Σχετικά Άρθρα
Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 60 -70 κακοποιητές, ενώ φέτος σημειώνεται μεγάλη αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που στο 7μηνο (Ιανουάριος - Ιούλιος) έφτασαν τα 12.459 από 6.797 πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ανέφερε ότι φέτος έχουμε 7.467 συλλήψεις έναντι 3.858 πέρυσι, το panic button έχουν εγκαταστήσει 2.800 γυναίκες και έχει ενεργοποιηθεί 290 φορές, ενώ περίπου 270 γυναίκες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταφύγια.
«Το 2024 η ΕΛ.ΑΣ. έχει κατασχέσει 865 όπλα, ενώ πέρυσι ήταν μόνο 110» τόνισε ο υπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα στόματα των γυναικών έχουν ανοίξει.
Κατά τον ίδιο, «υπάρχει πια εμπιστοσύνη. Έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα περίπου 55 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας. Υπάρχουν εκπαιδευμένοι αστυνομικοί».

Βία ανηλίκων

Σχετικά με τη βία ανηλίκων, ο υπουργός έκανε λόγο για 6.389 υποθέσεις φέτος και 7.706 δράστες που κατηγορούνται για κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά, ληστείες κ.α, ενώ πέρυσι είχαμε 4.300 υποθέσεις και 5.425 δράστες.
Σημείωσε πως υπάρχει μια μείωση στα περιστατικά ανήλικης βίας, όμως «έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε».
Πρόσθεσε ότι στην Αττική οι προσαγωγές αυξήθηκαν κατά 692% φέτος, φτάνοντας τις 9.274 από 1.170 πέρυσει, ενώ οι συλλήψεις κατά 340%.

Για βιασμό 16χρονης στον Κολωνό

Με αφομρή την υπόθεση βιασμού 16χρονης στον Κολωνό από 44χρονο που συνελήφθη, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως ερευνάται αν υπάρχει παρελθόν στην υπόθεση.
«Είμαι ευτυχής που όλες αυτές οι υποθέσεις βγαίνουν στον αέρα και εξιχνιάζονται από την δικαιοσύνη. Είναι μια πρόοδος για την κοινωνία μας», τόνισε.

Την άνοιξη του 2025 body κάμερες

«Την άνοιξη του 2025 θα έχουμε body κάμερες. Τρέχει διαγωνισμός, είναι σε διαβούλευση θα βγει τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», ανέφερε σχετικά ο υπουργός.
«Ασχολούμαι και προσωπικά και η κυβέρνηση ώστε να υπάρξει γρήγορα διαγωνισμός ώστε να υπάρξουν κάμερες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κάμερες ιδιωτών. Οι επίσημες κάμερες θα δώσουν την δυνατότητα ώστε να έχει ο καθένας το νου του ότι είναι υπό επιτήρηση», σημείωσε.
'Οσον αφορά το αν πρέπει ένας αστυνομικός να λέγεται «μπάτσος», ανέφερε «γιατί να πούμε μπάτσο ένα εργαζόμενο παιδί από μια λαϊκή οικογένεια που παίρνει ένα τόσο χαμηλό μισθό και κάνει μια τόσο επικίνδυνη δουλειά και ασκεί τόσο σημαντικό έργο». Το επίδομα αδείας στην ΔΙ.ΑΣ που δεν έχει δοθεί ακόμη επισήμανε ότι θα δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Για τους Ρομά

Για ζήτημα των Ρομά εξήγησε ότι «οι ομάδες αυτές είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικό πρόβλημα. Θέλει πολλές δράσεις από την ενσωμάτωση, τα επιδόματα, τα σχολεία.Αλλά έχουμε δουλεια να κάνουμε», προσθέτοντας ότι η Δυτική Αττική έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης