Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή θύματα

Πορτογαλία: Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - Δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή θύματα
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τη Λισαβόνα και μέχρι το Μαρόκο
Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Πορτογαλία,όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία και αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο σεισμός καταγράφηκε στις 05:11 τοπική ώρα (07:11 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Δευτέρας 26/8, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στη θάλασσα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της πόλης - λιμάνι Sines , όπως διευκρίνισε το Πορτογαλικό Ινστιτούτο Θάλασσας και Ατμόσφαιρας (IPMA).
Η Αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία USGS ανακοίνωσε ότι κατέγραψε στην περιοχή αυτή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών σε βάθος 17,5 χιλιομέτρων.
portugal2.JPG
Το ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο (IGN) ανέφερε από την πλευρά του πως "η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλά σημεία στην Ισπανία, ιδιαίτερα στην Ουέλβα (νότια), και στο Μαρόκο".
"Μέχρι τώρα, δεν έχουμε διαπιστώσει καμία ανθρώπινη απώλεια ή υλική ζημιά", ανέφερε ο εθνικός διοικητής της πορτογαλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, André Fernandes,  σε συνέντευξη Τύπου.
Πάντως, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή από τη Λισαβόνα μέχρι το Μαρόκο, ενώ οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο σεισμό στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης