Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική γκάφα Ουκρανών – Αποκάλυψαν στην Ivano-Frankivsk που φυλάνε τα μαχητικά F-16, 800 χλμ από την πρώτη γραμμή

Ιστορική γκάφα Ουκρανών – Αποκάλυψαν στην Ivano-Frankivsk που φυλάνε τα μαχητικά F-16, 800 χλμ από την πρώτη γραμμή
Απίστευτο… ο ίδιος ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Mykola Oleschuk δημοσίευσε τα πλάνα των ξένων μαχητικών που ήταν κρυμμένα σε υπόστεγα!
Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σταματήσει να καυχιέται για τις δωρεές των δυτικών προστάτων του.
Αλλά κάνει και γκάφες!
Μάλιστα, αποκάλυψαν κατά λάθος το αεροδρόμιο της ανάπτυξής τους.
Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Mykola Oleschuk δημοσίευσε τα πλάνα των ξένων μαχητικών που ήταν κρυμμένα σε υπόστεγα στις επίσημες πηγές του ουκρανικού στρατού.
Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έκαναν μια ανάλυση και αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον μερικά από τα αεροσκάφη F-16 που παρέχονται από το ΝΑΤΟ αναπτύσσονται στη Δυτική Ουκρανία.
f16-1.jpg
Το αναγνωρισμένο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Kolomyia στην περιοχή Ivano-Frankivsk (πρώην Stanyslaviv), σχεδόν 800 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή.
Ο ουκρανικός στρατός κατασκεύασε καταφύγια από σκυρόδεμα για τα F-16, ενώ η μεγαλύτερη αεροπορική ομάδα της Ουκρανίας είχε αναπτυχθεί σε αυτό το αεροδρόμιο.
f16-2.jpg
Οι ίδιοι αποκάλυψαν τη θέση των μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Διάφορες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι το Κίεβο ανέπτυξε τα πρώτα 10 αεροσκάφη του σε δυτικές περιοχές της χώρας σε μια προσπάθεια να τα κρύψει από τα ρωσικά πλήγματα.
Ωστόσο, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι οι αναφορές MSM και η «τυχαία» διαρροή τοποθεσίας του F-16 θα μπορούσαν να στοχεύουν στη διαβεβαίωση του ρωσικού στρατού ότι τα μαχητικά του ΝΑΤΟ είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία και δεν θα ξεκινούσαν επιχειρήσεις από στρατιωτικά αεροδρόμια του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, τα F-16 μπορεί να κρύβονται στο έδαφος των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και να εξαπολύουν χτυπήματα με πυραύλους ΝΑΤΟ από στρατιωτικά αεροδρόμια του ΝΑΤΟ, καθιστώντας τα νόμιμους στόχους για ρωσικά πλήγματα.
Σήμερα, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, συγκεκριμένα στο Ivano-Frankivsk.
Τα αποτελέσματα της καταστροφικής επίθεσης μπορεί να περιλαμβάνουν ζημιά ή καταστροφή μαχητών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
f16-3.jpg
Τι ανέφερε από τον Μάιο του 2024 το Bankingnews.gr (BN)

Η απόφαση για τη μεταφορά των F-16 έχει πολιτική σκοπιμότητα, όχι επιχειρησιακό σκεπτικό

Σύμφωνα με την συνταξιούχο αντισυνταγματάρχη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski, πρώην αναλύτρια του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία είχε μιλήσει στο πρακτορείο Sputnik, η μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία είναι ένα πυροτέχνημα των ΗΠΑ με σκοπό τη δημιουργία πολιτικής σύγχυσης στη Ρωσία, με άλλα λόγια ένας ανώφελος αντιπερισπασμός.
Ουδεμία σχέση έχει η παραδοσή τους με την απόκτηση κάποιου επιχειρησιακού πλεονεκτήματος για το καθεστώς του Κιέβου.
Κι εξηγεί αναλυτικά τους λόγους:
Πρώτον, η παράδοση ευρωπαϊκών παλαιότερων μοντέλων F-16 έχει σχεδιαστεί άμεσα για την εκκαθάριση του ... stock και συνακόλουθα την πυροδότηση ... νέων αγορών αμερικανικών οπλικών συστημάτων από κράτη εντός και εκτός ΝΑΤΟ.
«Δεύτερον, τα μηνύματα γύρω από τα F-16 είναι τέτοια που έχουν γίνει κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, και ως εκ τούτου, η αποστολή αυτών των πλατφορμών στην Ουκρανία μεταφέρει το μέτωπο της μάχης στη δυτική πλευρά της Ουκρανίας, αυξάνει τη ζημιά για το Κίεβο πριν από μια αναπόφευκτη συμφωνία ειρήνης και δημιουργεί περαιτέρω φόβο στην Ευρώπη.
Αυτός μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για το «δώρο» των F-16», επισήμανε η πρώην Αντισυνταγματάρχης, εξυπονοώντας ότι η διασπορά ηθικο-πολεμικού πανικού στην Ευρώπη, θα ωθήσει τα κράτη της σε περισσότερες εξοπλιστικές αγορές από τις ΗΠΑ.
Τρίτον, ενώ τα μοντέλα F-16 A και B, κοινά στις ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις, δεν μπορούν να φέρουν τις πυρηνικές βόμβες B-61 όπως έχουν σχεδιαστεί, μπορούν όμως να χρησιμεύσουν ως «δολώματα» ή «θυσίες» για να κλιμακώσουν σκόπιμα τη σύγκρουση, σύμφωνα με την Kwiatkowski.
«Για να σωθεί η επιρροή τους και οι παρασκηνιακοί ελιγμοί των ΗΠΑ, -ιδίως ενόσω πλησιάζουμε σε εκλογές που πιθανότατα θα ανατρέψουν την κυβέρνηση Biden- η σύγχυση γύρω από τα F-16 και τα υποτιθέμενα πυρηνικά θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την πραγματική χρήση πυρηνικού όπλου κάπου μέσα ή κοντά στην Ουκρανία και τα πρώην εδάφη της», κατέληξε η στρατιωτική αναλυτής, εκθέτοντας την τακτική των Ηνωμένων Πολιτείων, που φυσικά δεν αγνοούν διόλου στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης