Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκροταφείο εξοπλισμών του ΝΑΤΟ το Kursk - Αυτά είναι τα πανάκριβα δυτικά όπλα που μετέτρεψε σε σκόνη η Ρωσία

Νεκροταφείο εξοπλισμών του ΝΑΤΟ το Kursk - Αυτά είναι τα πανάκριβα δυτικά όπλα που μετέτρεψε σε σκόνη η Ρωσία
Αναλυτικά τα στοιχεία για τις καταστροφές και τις κατασχέσεις των δυτικών τεθωρακισμένων και εξοπλισμών από τη Ρωσία μέχρι σήμερα

Η ρωσική αντεπίθεση κατά των Ουκρανών στο Kursk, εκτός από επίλεκτα στρατεύματα και ξένους μισθοφόρους, ισοπέδωσε κι ένα μεγάλο φάσμα εξοπλισμών του ΝΑΤΟ, που έλαβε από τους συμμάχους του άδοξα το καθεστώς του Zelensky.
Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία για τις καταστροφές και τις κατασχέσεις των δυτικών τεθωρακισμένων και εξοπλισμών από τη Ρωσία μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι απώλειες της Ουκρανίας στο Kursk από τις 6 Αυγούστου περιλαμβάνουν πάνω από 70 άρματα μάχης, πάνω από 30 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (IFVs), 58 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (APCs), περισσότερα από 380 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ACVs), σχεδόν 180 άλλα οχήματα, 37 πυροβόλα, πέντε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας (SAMs), 11 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS), εννέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αντιπυροβολικού, και πέντε κομμάτια μηχανικού εξοπλισμού. Αυτή είναι η γενική εικόνα.
Ας δούμε τώρα μερικά από τα πολυσυζητημένα οχήματα του ΝΑΤΟ που έχουν καταστραφεί:

Challenger 2:

challenger_1.JPG

Το βρετανικό άρμα μάχης Challenger 2, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ως το μοναδικό σύγχρονο άρμα που δεν είχε καταστραφεί ποτέ από εχθρικά πυρά, έχασε αυτή τη .. φήμη που το συνόδευε όταν το Λονδίνο άρχισε να τα στέλνει στην Ουκρανία πέρυσι.
Ένα ρωσικό περιφερόμενο πυρομαχικό κατέστρεψε ένα Challenger 2 στο Kursk στα μέσα Αυγούστου.

Abrams:

abrams_5.jpg

Τα άρματα Abrams που προμήθευσε η Ουκρανία, επίσης, έχασαν την αίγλη τους μετά την αποστολή τους στην περιοχή, με την πρώτη καταστροφή ενός Abrams στο Κουρσκ να αναφέρεται την περασμένη εβδομάδα.
Το αναβαθμισμένο σύστημα εκρηκτικής θωράκισης του άρματος φέρεται να μην μπόρεσε να σταματήσει έναν ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο Kornet.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 20 από τα 31 Abrams που παραδόθηκαν στο Κίεβο έχουν χαθεί.

Πυροβολικό HIMARS:

himars_1.JPG

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τουλάχιστον τρία από αυτά τα επικίνδυνα συστήματα πυραυλικού πυροβολικού ακριβείας "shoot-and-scoot" έχουν καταστραφεί κατά την επίθεση στο Kursk.

Stryker:

stryker.webp

Δεκάδες από αυτά τα καναδο-αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης (APC-IFV) εστάλησαν στην περιοχή του Kursk κατά την επίθεση του Κιέβου, με τον ρωσικό στρατό να καταστρέφει περίπου δώδεκα μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας αεροπορικές δυνάμεις, drones Lancet και όπλα που χειρίζεται το Ναυτικό Πεζοναύτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τουλάχιστον δύο Stryker έχουν καταληφθεί, ένα σχεδόν πλήρως άθικτο...

Marder:

marder.JPG

Αυτά τα γερμανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (IFVs) έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί εκτενώς στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Την περασμένη εβδομάδα, σοκαριστικά πλάνα έδειξαν ένα Marder να χρησιμοποιείται για την κατεδάφιση σπιτιών σε ένα χωριό του Kursk.
Τουλάχιστον τρία από αυτά τα γερμανικά "Schutzenpanzer" έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι σήμερα.

Bradley IFVs:

bradleui.jpg

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τουλάχιστον οκτώ οχήματα Bradley καταστράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στις 12 Αυγούστου κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας διείσδυσης, μαζί με περισσότερα από δύο δωδεκάδες άλλα οχήματα. Τουλάχιστον πέντε επιπλέον Bradleys έχουν αναφερθεί ότι καταστράφηκαν σε μάχες αλλού μέχρι τώρα.

Kirpi:

124549.jpg

Την περασμένη εβδομάδα, πλάνα από ρωσικά drones FPV έδειξαν επίθεση σε ένα όχημα Kirpi MRAP που επιχειρούσε στη ρωσική περιφέρεια.
Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 33 από αυτά τα τουρκικής κατασκευής οχήματα έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Humvee:

hmmwv-humvee-04.jpg

Αυτά τα πανταχού παρόντα αμερικανικής κατασκευής οχήματα κινητικότητας έχουν αναφερθεί πολλάκις σε ενημερώσεις του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και σε ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης για κατεστραμμένο εχθρικό εξοπλισμό στο Kursk, με κατεστραμμένα οχήματα να εμφανίζονται σε μια σειρά από εκδοχές, από βαριά θωρακισμένες εκδόσεις με πυργίσκους πολυβόλων έως μυστηριώδη οχήματα υποστήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης