Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εθνικό σχέδιο Erdogan - Η δασική κάλυψη της Τουρκίας αυξήθηκε επτά φορές περισσότερο από την έκταση που κάηκε – Στην Ελλάδα βάζουμε ανεμογεννήτριες

Εθνικό σχέδιο Erdogan - Η δασική κάλυψη της Τουρκίας αυξήθηκε επτά φορές περισσότερο από την έκταση που κάηκε – Στην Ελλάδα βάζουμε ανεμογεννήτριες

Η δασική έκταση της Τουρκίας αυξήθηκε κατά περίπου 1,7 εκατομμύρια εκτάρια

Σχετικά Άρθρα
Ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για αναδασώσεις, πέρα από κάποια πεύκα συλλόγων και φυσικά την εγκατάσταση… ανεμογεννητριών, η Τουρκία κάνει το ακριβώς αντίθετο και φέρνει αποτελέσματα.
Η Τουρκία αύξησε τα δασικά της στοιχεία κατά 1,7 εκατομμύρια εκτάρια μεταξύ 2012 και 2023, παρά το γεγονός ότι 255.000 εκτάρια γης υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με ένα αρχείο που συνέταξε το Anadolu με βάση τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δασών (OGM) της χώρας, τα βήματα πρόληψης, κατάσβεσης και αναδάσωσης έχουν στρατηγική σημασία για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.
Από αυτή την άποψη, το ΓΓΕ προσπαθεί να επέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά στις δασικές πυρκαγιές χρησιμοποιώντας αεροπλάνα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), παρατηρητήρια, κάμερες και χερσαία οχήματα.
Αναφέρεται ότι η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής παίζει ρόλο και στις πυρκαγιές.
Εν τω μεταξύ, με την εκστρατεία αναδάσωσης προστίθενται στη δασική απογραφή πολύ περισσότερες εκτάσεις από τις καμένες εκτάσεις.
Το 2020, η δασική έκταση έφτασε τα 22,9 εκατομμύρια εκτάρια.
Σε αυτή την περίοδο, 20.971 στρέμματα υπέστησαν ζημιές σε 3.399 πυρκαγιές.
Το 2022, όταν η δασική έκταση καταγράφηκε πάνω από 23,2 εκατομμύρια εκτάρια, 2.160 δασικές πυρκαγιές έπληξαν 12.799 εκτάρια.
Πέρυσι, η δασική έκταση αυξήθηκε σε πάνω από 23,3 εκατομμύρια εκτάρια, ενώ 2.579 δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν 15.520 εκτάρια.
Έτσι, η δασική έκταση της Τουρκίας αυξήθηκε κατά περίπου 1,7 εκατομμύρια εκτάρια την περίοδο 2012-2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης