Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει - Γιατί παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk - Οι Ρώσοι παίρνουν πίσω τα εδάφη τους

Τι συμβαίνει - Γιατί παραδίδονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk - Οι Ρώσοι παίρνουν πίσω τα εδάφη τους
Ο ουκρανικός στρατός παγιδευμένος σε μία χοάνη δεν μπορεί να αποσυρθεί από την περιοχή του Kursk χωρίς να υποστεί ένα καταστροφικό πλήγμα
Στα όρια της λιποταξίας κινούνται οι Ουκρανοί στρατιώτες που επιχειρούν στην περιοχή του Kursk, καθώς ο ρωσικός στρατός αλέθει ουσιαστικά μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί και συχνά ολόκληρες οι μονάδες τους προτιμούν να σώσουν τη ζωή τους και να παραδοθούν στον ρωσικό στρατό.
Οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί μαχητές δίνουν μαρτυρίες, ρίχνοντας φως στις συνεχιζόμενες μάχες, την ουκρανική στρατηγική και τα αιματηρά αποτελέσματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος.
Πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες που κατάφεραν να παραδοθούν στην περιοχή του Kursk είναι απλοί άνδρες που αιχμαλωτίστηκαν στους δρόμους και ρίχτηκαν στη σφαγή χωρίς μετά από σύντομη εκπαίδευση.
Μερικοί από τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου είναι έμπειροι στρατιωτικοί, εκπαιδευμένοι σε χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη ρωσική αιχμαλωσία.
Έτσι, τα πλάνα των Αιχμαλώτων επιβεβαιώνουν ότι η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αναπτύσσεται στις συνοριακές επιχειρήσεις αποτελείται από διάφορες μονάδες, που έχουν ληφθεί από διαφορετικές κατευθύνσεις, όπου διαλύθηκαν και υπέστησαν απώλειες.

Τραγική η κατάσταση στο μέτωπο

Σχεδόν όλοι οι αιχμάλωτοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλοί άρρωστοι στις μονάδες τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με καρκίνο, φυματίωση και άλλες ασθένειες.
Τα ουκρανικά κέντρα κινητοποίησης δεν δίνουν σημασία στις συνθήκες υγείας των νέων στρατιωτών, δεν υπάρχει υγειονομική επιτροπή και όλοι οι άνδρες που αιχμαλωτίζονται από αξιωματικούς του στρατού οδηγούνται στο μέτωπο ανεξάρτητα από το αν είναι ή δεν είναι κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία.
Οι μαρτυρίες Ουκρανών αιχμαλώτων αποκαλύπτουν τις φρικτές απώλειες που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μάχες στο ρωσικό έδαφος.
Όλοι οι τυχεροί, που τους έσωσαν τη ζωή, υποστηρίζουν ότι οι μονάδες τους καταστράφηκαν.

Η παγίδα των Ρώσων

Οι συνεχιζόμενες μάχες στην περιοχή του Kursk μοιάζουν όλο και περισσότερο με μια στρατηγική παγίδα του ρωσικού Γενικού Επιτελείου με στόχο να παρασύρει τις στρατηγικές εφεδρείες της Ουκρανίας σε μία χοάνη.
Ως αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ταχεία επίθεση στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Ο στρατηγικός ελιγμός του ρωσικού στρατού μπορεί να επιβεβαιωθεί από βαριές ουκρανικές απώλειες και επιτυχείς ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην ουκρανική πρώτη γραμμή.
Οι μάχες στην περιοχή του Kursk επέτρεψαν στον ρωσικό στρατό να αυξήσει την ποικιλία και τον αριθμό του ουκρανικού και ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού που καταστράφηκε από μαζικά ρωσικά χτυπήματα στο τακτικό πίσω μέρος της ουκρανικής ομάδας στην περιοχή Sumy.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι επίσης μια επικίνδυνη παγίδα για την προπαγάνδα του Κιέβου.
Ο ουκρανικός στρατός παγιδευμένος σε μία χοάνη δεν μπορεί να αποσυρθεί από την περιοχή του Kursk χωρίς να υποστεί ένα καταστροφικό πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης