Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επενδυτής Ross Gerber ξεφορτώθηκε μετοχές Tesla αξίας 60 εκατ δολ: Όποιος περιμένει σπουδαίο τρίμηνο, κάνει λάθος - Επίθεση κατά Musk

Ο επενδυτής Ross Gerber ξεφορτώθηκε μετοχές Tesla αξίας 60 εκατ δολ: Όποιος περιμένει σπουδαίο τρίμηνο, κάνει λάθος - Επίθεση κατά Musk
Ο Ross Gerber υποστηρίζει ότι πλέον κανείς δεν ενδιαφέρεται και τα αυτοκίνητα και τα ρομπότ της Tesla
Σχετικά Άρθρα
Περίπου το ήμισυ του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, «ξεφορτώθηκε» ένας από τους long επενδυτές. Ο λόγος για τον Ross Gerber, ο οποίος υποστηρίζει ότι πλέον κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τα αυτοκίνητα ή τα ρομπότ της εταιρείας.
Ο Gerber, ο οποίος είναι ένας ηχηρός επικριτής του Musk από τότε που ο CEO της Tesla εξαγόρασε το Twitter το 2022, δήλωσε ότι πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων. Το επενδυτικό του ταμείο εξακολουθεί να έχει μερίδιο 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία, δήλωσε ο Gerber στο Yahoo Finance σε πρόσφατη συνέντευξή του.
«Με την πάροδο του χρόνου, απλά μειώνω κατά κάποιο τρόπο τη θέση μου, επειδή απλά δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη ότι πρόκειται να επιτύχουν τους στόχους που τέθηκαν για την Tesla πριν από αρκετά χρόνια και ακόμη και πρόσφατα, που είναι να πουλήσουν περισσότερα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Gerber. «Αυτό είναι απλώς ένας αντιπερισπασμός από το γεγονός ότι πρέπει να πουλήσουν αυτοκίνητα, φέτος, και του χρόνου, και τον μεθεπόμενο χρόνο, επειδή τίποτα από αυτά δεν έρχεται σύντομα».

Σκεπτικισμός από τους επενδυτές

Άλλοι επενδυτές της Tesla έχουν επίσης γίνει επιφυλακτικοί και ανυπόμονοι για την πορεία της εταιρείας αυτοκινήτων. Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 13% το 2024, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων, του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα και του δράματος γύρω από τις νομικές μάχες του Elon Musk.
Η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι πλέον πλημμυρισμένη από παλιά Tesla, δήλωσε ο Gerber, προσθέτοντας ότι δεν μπόρεσε να ξεφορτωθεί το δικό του Tesla σε δίκαιη αξία.
«Είναι πραγματικά ένα τέλμα όπου έχεις τα καλύτερα προϊόντα στη βιομηχανία, αλλά έναν CEO που δεν εργάζεται πραγματικά εκεί, ο οποίος δεν προσπαθεί να πουλήσει τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Gerber. «Είδαμε τις πωλήσεις να μειώνονται και αυτό συμβαίνει. Αν περιμένετε ένα σπουδαίο τρίμηνο, κάνετε λάθος».
Και ενώ οι αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι η εταιρεία υποτιμάται ως εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, η τεχνητή νοημοσύνη είναι απίθανο να σώσει την εταιρεία, δήλωσε ο Gerber. Υπέθεσε ότι η ζήτηση θα είναι φτωχή για τα ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla, δεδομένων των αμφιβολιών για τον Elon Musk εν μέσω της χαοτικής αναμόρφωσης του Twitter σε X.
«Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε είναι να πάτε στους γείτονές σας και να τους ρωτήσετε: «Πόσοι από εσάς θα αγοράζατε ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε από τον Elon Musk;». Και η απάντηση είναι μηδέν. Κανείς δεν θέλει ένα ρομπότ από τον Elon Musk. Γιατί; Ποιος θα το εμπιστευόταν;» δήλωσε ο Gerber. «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι κάποιο ρομπότ που κατασκευάστηκε από τον Elon Musk στο σπίτι μου. Δεν ξέρω αν έχουν σκεφτεί καθόλου ακόμα το μάρκετινγκ αυτού του πράγματος».
Η ηγεσία της Tesla από τον Musk βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο από επενδυτές και νομοθέτες τα τελευταία χρόνια. Πιο πρόσφατα, η Αμερικανίδα γερουσιαστής, Elizabeth Warren, έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, καλώντας τα στελέχη να διασφαλίσουν ότι ο Musk ανταποκρίνεται στις οικονομικές του ευθύνες έναντι των μετόχων της Tesla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης