Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Συμπληγάδες ο ΣΥΡΙΖΑ - Η έκκληση Κασσελάκη, η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ, η έδρα στη Βουλή και στο βάθος...Πολάκης

Σε Συμπληγάδες ο ΣΥΡΙΖΑ - Η έκκληση Κασσελάκη, η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ, η έδρα στη Βουλή και στο βάθος...Πολάκης
Εκτάκτως στις 18:00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα τοπυ ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά το σκηνικό «πολέμου» που έχει στηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος, Στ. Κασσελάκη και τους «87», αλλά και τον Παύλο Πολάκη που έθεσε θέμα ηγεσίας.
Εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 27/8, το απόγευμα (στις 18:00) συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στ. Κασσελάκη, να συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς βρίσκεται στα Χανιά και τις επόμενες ημέρες θα τελεστεί ο γάμος του τον Tyler MacBeth (30/8).
Επί της ουσίας η σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη με αφορμή και την επανεκκίνηση της λειτουργίας της Βουλής, που όμως ανοίγει και το θέμα της έδρας του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.
Στο μεταξύ, έκκληση στα στελέχη του κόμματος "να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους", απηύθυνε το προηγούμενο 24ωρο ο Στ. Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας νοσηρό τον δημόσιο διάλογο που γίνεται για το κόμμα.
«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.
Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.
Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.
Ωστόσο, λάδι στη ...φωτά έριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων, Π. Πολάκης, δημοσιεύοντας την περικοπή του βουλευτικού του μισθού με αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Πολάκης δεν θα συμμετάσχει, καθώς έχει  διαγραφεί από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

H έδρα στη Βουλή

Αύριο, Τετάρτη 28/8, αναμένεται ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας να επικοινωνήσει με την Π. Τσαπανίδου για να λάβει την απάντησή της σε σχέση με την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί την Παρασκευή 30/8.
Υπενθυμιζεται ότι για να πάρει την βουλευτική έδρα ο Στ. Κασσελάκης και να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, θα πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι 5 επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέττα Λάλη).
Εφόσον η κα Τσαπανίδου κρατήσει την έδρα, τότε θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα θα φτάσει στα άκρα, αφού θα μπλοκάρει μέσω συνεργατών του την είσοδο του Στ. Κασσελάκη στη Βουλή. Σημειώνεται ότι η Πόπη Τσαπανίδου ανήκει στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, αποχώρησε από το κόμμα μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού και είναι μέλος στο Δ.Σ. του ιδρύματός του.
Πάντως, η πίεση που ασκήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη εβδομάδα για απόσυρση όλων των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος προκειμένου να φτάσει η έδρα του Οθ. Ηλιόπουλου στον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν και ένας του τους λόγους της αποχώρησης των 8 βουλευτών από την ομάδα των «87» που προέρχονται από τον στενό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση (Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιάννη Ρακούση, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμενίδου, Κατερίνα Νοτοπούλου και Θανάση Θεοχαρόπουλο).
Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έχει επιλέξει την αποστασιοποίηση και τη σιωπή, όμως το γεγονός ότι οι «87» προέρχονται από τον στενό του κύκλο, ενισχύει τα σενάρια που θέλουν να βρίσκεται πίσω από τη στάση τους ο ίδιος και με αυτόν τον τρόπο να "μιλά" για τις εξελίξεις.

Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξωτερικού: Να παραμείνει στους απόδημους η έδρα του Επικρατείας

Να παραμείνει η έδρα του Επικράτειας στους απόδημους ζητούν με ανακοίνωσή τους 8 οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ως απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες και μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις οργανώσεις μελών εξωτερικού ζητούμε να συνεχιστεί η εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου για προσωπικούς λόγους, τον οποίο ευχαριστούμε και τιμούμε για την προσφορά του και η επιθυμία του να αντικατασταθεί από τον έτερο απόδημο Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή τον Προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, και ιδιαίτερα των αποδήμων, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας.
Αποτελεί μια πολιτική απόφαση που σέβεται το πνεύμα του νόμου και υποδηλώνει την στοχοπροσήλωση μας στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τους απόδημους, το οποίο αρνήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα επιθυμούμε να δοθεί η ευκαιρία στον Πρόεδρο να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Για όλους αυτούς του λόγους καλούμε όλες και όλους τις επιλαχούσες και τους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να σεβαστούν τη επιθυμία μας και να παραιτηθούν με τη σειρά τους, ώστε να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Απόδημου Ελληνισμού και να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τη γνήσια εκπροσώπηση στη Βουλή μέσω του Προέδρου του».
Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση υπογράφουν οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξωτερικού Βελγίου, Βουλγαρίας, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Γερμανία),Έσσης (Γερμανία), Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Σκανδιναβίας και Κύπρου.

Στις 3/9 το θέμα Σπίρτζη

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι και το ζήτημα περί διαγραφής του Χρ. Σπίρτζη, αφού πήρε αναβολή για τις 3 Σεπτεμβρίου. Αν και αναμενόταν αρχικά ο κ. Σπίρτζης να δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του κόμματος, έτσι ώστε να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου, δόθηκε νέα παράταση χρόνου. Πλέον, η προθεσμία κατάθεσης απαντήσεων από τον πρώην υπουργό πήγε από τις 23 Αυγούστου στις 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πιο κοντά χρονικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι στο πρόσωπο του κ. Σπίρτζη συσπειρώνονται οι «87» και μια τυχόν παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα σημαίνει και ευθεία πλέον σύγκρουση με το προεδρικό μπλοκ και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο ο κ. Σπίρτζης σε τηλειοπτική του συνέντευξη εκτόξευσε βολές κατά του Στ. Κασσελάκη, λέγοντας πως «χρησιμοποιεί μια γκαιμπελίστικη πρακτική και επικοινωνιακή πρακτική, ακόμα και στα βίντεο που βγάζει στη δημοσιότητα», λέγοντας μάλιστα πως «αν αγαπάει το χώρο, οφείλει να παραιτηθεί».
Για τον Π. Πολάκη, σχολίασε πως «κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης