Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα σε αποτελέσματα και Μέση Ανατολή
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν σταθεροποιητικό άνοιγμα με την τάση να έρχεται ξανά από τις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
Η συσσώρευση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι ξανά το επικρατέστερο σενάριο, με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στη Μέση Ανατολή.
Η νέα ένταση δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν σταθεροποιητικό άνοιγμα με την τάση να έρχεται ξανά από τις αγορές του εξωτερικού.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου η Cenergy με τη Eurobank Equities να περιμένει αύξηση προσαρμοσμένων EBITDA 27% και στα 109,7 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 55,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 79% έναντι του περσινού πρώτου εξαμήνου. Τα αποτελέσματα θα δείξουν ότι είναι σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση για EBITDA μεταξύ 230-250 εκατ. ευρώ.
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η Motor Oil και μεθαύριο η HelleniQ Energy και η Austriacard.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της ΕΥΑΘ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0276 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,02622 ευρώ ανά μετοχή

Eurobank Equities
Σήμερα βλέπουμε ένα μικτό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές γράφουν κάποια κέρδη ενόψει των αυριανών αποτελεσμάτων της Nvidia και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ παρακολουθούν στενά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα, με τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί παρά την επιφυλακτικότητα στο εξωτερικό. Η Cenergy δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς

Beta
Η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι ξανά το επικρατέστερο σενάριο για την ημέρα καθώς οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής ενόψει των επερχόμενων αποτελεσμάτων.

Depolas 
Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε η συνεδρίαση στο ΧΑ χθες, ήτοι μικρές διακυμάνσεις με πολύ χαμηλό τζίρο. Επίσης σταθεροποιητικά κινήθηκαν και οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες, ενώ πιέσεις δέχθηκε ο Nasdaq εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της Nvidia αύριο. Η σημερινή ατζέντα δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να ξεκολλήσει τις αγορές καθώς περιλαμβάνει τον δείκτη τιμών κατοικίας Ιουνίου, την καταναλωτική εμπιστοσύνη Αυγούστου και τον δείκτη μεταποίησης Richmond Αυγούστου στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Σημαντικό σημείο δυσκολίας για τον ΓΔΧΑ η περιοχή των 1460 μονάδων.

Κύκλος
Η Cenergy ανακοινώνει σήμερα από τις Βρυξέλλες (εισηγμένη στο Euronext) τα εξαμηνιαία αποτελέσματά της. Η αργία του Λονδίνου συνέβαλε στη συνέχιση της συναλλακτικής νωχελικότητας που δεν διαμορφώνει επί του παρόντος προϋποθέσεις ούτε για προσέγγιση των 1440 μονάδων του Γ.∆. Στις ΗΠΑ, η υποχώρηση της Nvidia και της Apple συμβάλουν στην καταγραφή απωλειών για τον Nasdaq και τον S & P 500, ενώ την ίδια ώρα η όξυνση της κρίσης στη Μ. Ανατολή οδηγεί σε άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης