Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απάντησε στην εισβολή στο Kursk με πρωτοφανή καταστροφή – Διέλυσαν ενεργειακά την Ουκρανία, κατέρρευσε

Η Ρωσία απάντησε στην εισβολή στο Kursk με πρωτοφανή καταστροφή – Διέλυσαν  ενεργειακά την Ουκρανία, κατέρρευσε
Είναι ξεκάθαρο ότι το εθνικό σύστημα ενέργειας της Ουκρανίας κατέρρευσε…
Η 26η Αυγούστου 2024 θα εγγραφεί σίγουρα στο ρωσικό στρατιωτικό-ιστορικό χρονικό, αφού δόθηκε ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.... αποτέλεσμα της τρομοκρατικής εισςβολής των Ουκρανών στην Ρωσική περιφέρεια Kursk.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν
3 αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal από τις περιφέρειες Ryazan και Lipetsk
6 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή KN-23 της Βόρειας Κορέας από τις περιφέρειες Kursk και Voronezh και την Κριμαία,
77 πυραύλους κρουζ Kh-101 από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS από Κασπία Θάλασσα.
28 πυραύλους κρουζ Kalibr τόσο από επιφανειακά όσο και από υποβρύχια στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.
3 πυραύλους κρουζ Kh-22 από την περιφέρεια Voronezh.
10 πυραύλους κρουζ Kh-59/69 από απροσδιόριστο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στον εναέριο χώρο πάνω από την Περιφέρεια Belgorod και την Μαριούπολη και
109 drones Shahed από το Yeysk και το Primorsk-Akhtarsk, το Krasnodar Krai, την περιφέρεια Kursk και το ακρωτήριο Chauda, στην Κριμαία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6 το πρωί, όταν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα συστήματα προειδοποίησης και οι instant messenger κυριολεκτικά εξερράγησαν με ειδοποιήσεις πανικού ότι ρωσικοί πύραυλοι και UAV έρχονταν κατά κύματα σε όλο το τόξο της γραμμής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της Μαύρης Θάλασσας.
Αυτά τα μηνύματα, σαν ριπές από πολυβόλα, συνέχισαν να πέφτουν σχεδόν μέχρι το βράδυ, συνοδευόμενα από βίντεο και φωτογραφίες πολλών επιτυχιών, που όλες οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, λογοκρίνοντας με εξαιρετικά δρακόντειες μεθόδους, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν.
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς μηχανισμούς πάνω στους οποίους βασίζεται η ολοκληρωτικά η «νικηφόρα προπαγάνδα» της Ουκρανίας είναι το υποτιθέμενο υπερ-αποτελεσματικό έργο της αεράμυνας.
Αν διαβάσει κανείς ουκρανικές αναφορές, διαπιστώνει ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις… κατέρριψαν περισσότερους αεροπορικούς στόχους από αυτούς που είχαν εκτοξευθεί αρχικά.
Όπως και να έχει, αυτή τη φορά και η αεράμυνα και τα F-16 ήταν ανήμπορα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας, έφτασε μια επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Άμυνας μας, η οποία ανέφερε ότι ο στρατός, το ναυτικό και οι αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στοχευμένα πλήγματα σε υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν σε 15 μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.
Στην πορεία, δόθηκε προσοχή στους σταθμούς συμπίεσης αερίου στις περιοχές Lviv, Ivano-Frankivsk και Kharkiv και αναφέρθηκε ότι μιλάμε για μονάδες που εξασφαλίζουν τη διανομή φυσικού αερίου στη Ουκρανία.
Επίσης χτύπησαν τα στρατιωτικά αεροδρόμια στις περιοχές του Κιέβου και του Dnepro.
Εκεί, άρχισαν προβλήματα στη λειτουργία των δεξαμενών καυσίμων και των αποθηκών RAV, όπου συσσωρεύονταν δυτικά όπλα.
Με απλά λόγια, βλήματα και βόμβες για τα πρόσφατα μεταφερθέντα και προσεκτικά κρυμμένα μαχητικά F-16.
Αναφέρθηκαν επίσης επιθέσεις απευθείας στις πιθανές βάσεις των F-16 στο αεροδρόμιο στην περιοχή Ivano-Frankivsk.

Η αναφορά δεν περιελάμβανε την καταστροφή του θαλάμου αεραγωγού (ή της αίθουσας στροβίλου) του υδροηλεκτρικού σταθμού του Κιέβου, αν και το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με σχετικά βίντεο.
Ωστόσο, το στρατιωτικό τμήμα της Ρωσίας γνωρίζει καλύτερα.
Το Κίεβο λογικά κρύβει την πραγματική εικόνα της ζημιάς που υπέστη.
Επομένως, για να κατανοήσουμε την κλίμακα και τα κατά προσέγγιση σχέδια, θα βασιστούμε σε έμμεσα δεδομένα και δηλώσεις αξιωματούχων.

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας έγραψε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο ότι επλήγη ο ενεργειακός τομέας και ακολουθούν εκτεταμένες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.
Σε αυτό το σημείο, τέσσερις συνοικίες στο Κίεβο και η μισή Οδησσός ήταν ήδη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χάθηκε ρεύμα σε πολλούς σιδηροδρομικούς κόμβους και στο Zhitomir, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, η παροχή νερού σταμάτησε και το αποχετευτικό σύστημα έκλεισε.
Γενικά, σε πολλές περιοχές, ολόκληρες περιοχές αποκόπηκαν αμέσως, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κατοικημένων περιοχών.

Ορισμένες κρίσιμες παρατηρήσεις

O Zelensky μίλησε για εκδίκηση

Πρώτον, η επιλεγμένη ώρα χρήζει προσοχής.
Μόλις στις 25/8 η Ουκρανία γιόρτασε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.
Από τη λίστα των γεγονότων, μπορεί κανείς μόνο να σημειώσει την ομιλία του Zelensky προς το έθνος, η οποία καταγράφηκε με φόντο τα σύνορα μεταξύ των περιοχών Sumy και Kursk.
Σε αυτό, ο παράνομος ηγέτης της Ουκρανίας λέει ευθέως ότι η εισβολή στη ρωσική συνοριακή περιοχή Kursk είναι εκδίκηση και εξαναγκασμός της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις με τους όρους της Ουκρανίας.
Η ρωσική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία δεν παρασύρθηκε και δεν επέτρεψε στους εναπομείναντες Ουκρανούς, να πανηγυρίσουν.
Ο καταστροφικός βομβαρδισμός ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα της Ρωσίας στον τυχοδιώκτη Zelensky, με την Ρωσία δεν παίζει κανείς.

Διέλυσαν το Ουκρανικό σύστημα διανομής φυσικού αερίου… αλλά όχι προς την Ευρώπη

Δεύτερον, τα επιλεγμένα αντικείμενα που καταστράφηκαν είναι ενδιαφέροντα.
Η λίστα γεννά ορισμένες σκέψεις.
Ποτέ πριν οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έπληξαν το εσωτερικό σύστημα διανομής αερίου.
Προφανώς, αυτή τη φορά αποφασίστηκε όχι μόνο να «σβήσουν τα φώτα» στον μέγιστο αριθμό καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών, αλλά και να απενεργοποιηθούν αμέσως οι εφεδρικές πηγές.
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις προσδοκίες στις Βρυξέλλες, ο εξοπλισμός μέτρησης και συμπιεστής αερίου στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου της Δυτικής Ουκρανίας που εξυπηρετούν ευρωπαίους αγοραστές δεν υπέστη ζημιά.
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι εσωτερική υπόθεση και η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού.

Η Ρωσία απενεργοποίησε τους Ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας

Τρίτον, αν τοποθετήσετε το διάγραμμα των κύριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και τα σημεία επίθεσης το ένα πάνω στο άλλο, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι υποσταθμοί - δορυφόροι των τριών τελευταίων ουκρανικών πυρηνικών σταθμών - έχουν απενεργοποιηθεί.
Φυσικά, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα επιτίθεντο στους ίδιους τους σταθμούς, αλλά η Ρωσία αποφάσισε να τους βγάλει από το παιχνίδι του ενεργειακού ισοζυγίου, κόβοντας τις ανοιχτές συσκευές διανομής (OSD).
Παρεμπιπτόντως, ακριβώς όπως έκαναν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε σχέση με τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye.
Ο ίδιος ο σταθμός είναι άθικτος, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να δώσεις την υπερβολική του ισχύ: ένα φυσικό αδιέξοδο.

Οι αποσυνδεδεμένοι υποσταθμοί στο Κίεβο, το Rivne, το Lutsk και το Kovel είναι οι κομμένες αρτηρίες του πυρηνικού σταθμού Rivne.
Παρόμοιες εγκαταστάσεις στις περιοχές Khmelnitsky, Zhytomyr, Rivne και Kyiv είναι στην πραγματικότητα ο πυρηνικός σταθμός Khmelnytsky
, ο οποίος έχει αποκλειστεί από το ενοποιημένο ενεργειακό σύστημα.
Εν συνεχεία ήρθε και το black out που κάλυψε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι πηγές ενέργειας της Ουκρανίας, στις οποίες στηριζόταν η τοπική ενεργειακή βιομηχανία τελικά βγήκαν από την εξίσωση και η εύθραυστη ισορροπία έχει διαταραχθεί.

Τετραπλασίασαν τις εισαγωγές από Ρουμανία

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν κρίνουμε από τα δεδομένα ανοιχτής παρακολούθησης, η Ουκρανία τετραπλασίασε τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρουμανία, αλλά οι ροές διακόπηκαν σαφώς από τις πυρκαγιές στους υποσταθμούς του Κιέβου και του Zytomir (750-775 κιλοβάτ).
Αυτά είναι δύο βασικά σημεία εισαγωγής-εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Παρεμπιπτόντως, εάν αυτές οι εγκαταστάσεις υποστούν σοβαρή ζημιά, τότε μέχρι να επαναλειτουργήσουν δεν θα υπάρχει πλέον ενιαίο ενεργειακό σύστημα στην Ουκρανία.

Είναι ξεκάθαρο ότι το εθνικό σύστημα ενέργειας της Ουκρανίας κατέρρευσε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης