Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τα πολλά... εγκαίνια, ανοίγει στις 30/11 το Μετρό Θεσσαλονίκης - Τι υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης για Flyover, υγεία

Μετά τα πολλά... εγκαίνια, ανοίγει στις 30/11 το Μετρό Θεσσαλονίκης - Τι υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης για Flyover, υγεία
"Το Μετρό της Θεσσαλονίκης  δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί στους πολίτες την 30η Νοεμβρίου του 2024", είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, θα παραδοθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης, ενω μέχρι τον Μάιο του 2027 η Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με την Υπερυψωμένη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας (Flyover), όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, μίλησε στην εκδήλωση με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης.
«Μετά από πολλά εγκαίνια, τα οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα εγκαίνια, μετά από μουσαμάδες, παρουσιάσεις, αμφισβητήσεις είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης  δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί  στους πολίτες την 30η Νοεμβρίου του 2024. Σε 95 μέρες από τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Υπογράμμισε δε, πως «αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε και τα έργα το αποδεικνύουν», προσθέτοντας πως «καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει περισσότερα έργα υποδομής για τη Θεσσαλονίκη από ό, τι αυτή η κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι το οποίο πιστεύω ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται».
«Καταλαβαίνω απόλυτα την καχυποψία και τη διστακτικότητα απέναντι σε δεσμεύσεις, τις οποίες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν ακούσει πολλές φορές, πλην όμως η πραγματικότητα ήταν πάντα διαφορετική. Εδώ νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από τις πρακτικές του παρελθόντος, έχουμε αποδείξει ότι αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων», συμπλήρωσε.
Υποστήριξε ότι τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιοι υπουργοί για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Άνοιξη του 2027 το Flyover
 
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το έργο του Flyover θα παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης μέχρι τον Μάιο του 2027.
Εξήγησε ότι  ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Σύντομα το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη


Περαιτέρω, όσον αφορά στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «έχει δίκιο ο υπουργός Υγείας να λέει ότι η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης 4ετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα, σε συνδυασμό με σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης σε όλες τις κτιριακές μας υποδομές, σε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε Κέντρα Υγείας. Ουδέποτε είχαμε ένα τέτοιο σχέδιο ανάταξης των υποδομών του ΕΣΥ, όπως αυτό το οποίο υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση»
«Επειδή πολλά από αυτά τα έργα είναι έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν και πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά θα δουν μια σημαντικότατη αλλαγή στις υποδομές των υφιστάμενων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Για την πλατφόρμα

Περαιτέρω, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη σημασία της περιφερειακής σύγκλισης που επιτυγχάνεται μέσω της εθνικής στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και υπογράμμισε πως με την Ψηφιακή Πλατφόρμα erga.gov.gr, μέσω της οποίας μπορεί να παρακολουθεί οποιοσδήποτε την πορεία των έργων και τη διαβούλευση, διασφαλίζονται η λογοδοσία, η προτεραιοποίηση και η αποτελεσματικότητα.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Άκης Σκέρτσος, ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Λίνα Μενδώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης