Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin έδωσε το σήμα για τη μεγάλη αλλαγή - Μήνυμα συνεργασίας με τις χώρες σε Ασία και Ειρηνικό

Ο Putin έδωσε το σήμα για τη μεγάλη αλλαγή  - Μήνυμα συνεργασίας με τις χώρες σε Ασία και Ειρηνικό
Ο ρόλος της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στις διεθνείς υποθέσεις διευρύνεται ραγδαία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος
Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και δεσμεύεται για ενεργό συνεργασία για την οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου συστήματος διεθνών σχέσεων, σύμφωνα με τους χαιρετισμούς που απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους προσκεκλημένους του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).
«Ο ρόλος της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στις διεθνείς υποθέσεις διευρύνεται ραγδαία.
Εδώ δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για παραγωγική συνεργασία, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο τόσο έγκυρων πολυμερών δομών όπως η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης και οι BRICS.
Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ότι η Ρωσία είναι ανοικτή σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και δεσμεύεται για ενεργό συνεργασία με σκοπό την οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και δημοκρατικού συστήματος διεθνών σχέσεων, το οποίο είναι απαλλαγμένο από την υπαγόρευση, τη βία και την πίεση των κυρώσεων και βασίζεται στην πραγματική ισότητα», σύμφωνα με το μήνυμα.
Από την ίδρυσή του, το Φόρουμ έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη εποικοδομητικών οικονομικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, σημείωσε ο Putin.

Νέες μορφές συνεργασίας

«Ρώσοι και ξένοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι κυβερνητικών υπηρεσιών και δημόσιων δομών και εμπειρογνώμονες συμμετέχουν σε άμεση και ανεπίσημη επικοινωνία στο Φόρουμ, γεγονός που καθιστά δυνατή τη συζήτηση πολλών πιεστικών θεμάτων της περιφερειακής ατζέντας και την ανάπτυξη επωφελών κοινών σχεδίων.
Αυτό αντικατοπτρίζεται στο σύνθημα του σημερινού φόρουμ: «Άπω Ανατολή 2030. Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων», δήλωσε.
Ο Putin προέτρεψε επίσης τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ να σκεφτούν νέες, πολλά υποσχόμενες μορφές συνεργασίας σε διάφορους τομείς, από τις μεταφορές, την ενέργεια και τις υποδομές μέχρι την οικολογία και τον τουρισμό.
Το 9ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2024 στο Βλαδιβοστόκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης