Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ίσως η οικονομία των ΗΠΑ να μην είναι στα τάρταρα - Η Deutsche Bank είναι short στα 10ετή ομόλογα

Ίσως η οικονομία των ΗΠΑ να μην είναι στα τάρταρα - Η Deutsche Bank είναι short στα 10ετή ομόλογα

Οι αναλυτές της Deutsche Bank επισημαίνουν ότι η χαλαρή στροφή της Fed είναι καλά προεξοφλημένη από τη Wall Street

To σορτάρισμα στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα συστήνει η Deutsche Bank, σε μια εξέλιξη που ενδεχομένως δείχνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν είναι στα τάρταρα.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank έδωσε στόχο 4,1% για το 10ετές, με στάση στο 3,65%. Η απόδοση του 10ετούς ήταν 3,84% νωρίς την Τρίτη.
Η ομιλία στο Jackson Hole από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ήταν αξιοσημείωτη για το γεγονός ότι τράβηξε μια γραμμή σχετικά με την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οποιαδήποτε επιδείνωση της αγοράς εργασίας θα ήταν ανεπιθύμητη. Οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank, με επικεφαλής τον Francis Yared, έθεσαν υπό αμφισβήτηση ότι αυτό θα συμβεί. Ενώ το ποσοστό των παραιτήσεων συνάδει με ένα ποσοστό ανεργίας που αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου πάνω από το 4,3%, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν στην πραγματικότητα σταθερές έως μειωμένες τις τελευταίες εβδομάδες.
DB.avif
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η χαλαρή στροφή της Fed είναι καλά προεξοφλημένη, δεδομένου ότι τουλάχιστον μία μείωση κατά μισή μονάδα στις τρεις εναπομείνασες συνεδριάσεις φέτος είναι τιμολογημένη στις αγορές, με τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τελικά τα επιτόκια μέχρι και στο 3% από το σημερινό εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%.
«Έτσι, για να προεξοφλήσει η αγορά περισσότερες ή/και ταχύτερες μειώσεις, απαιτούνται ενδείξεις ταχύτερης επιδείνωσης της αγοράς εργασίας. Όπως επισημάνθηκε παραπάνω, αυτό δεν είναι εμφανές προς το παρόν», αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Επίσης, τα term premia -η υπερβάλλουσα απόδοση από τη διακράτηση ενός μακροπρόθεσμου ομολόγου αντί μιας σειράς βραχυπρόθεσμων ομολόγων- αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κατώτατο σημείο του εύρους που έχει διαμορφωθεί από το προηγούμενο έτος και είναι δομικά πολύ χαμηλά, δεδομένης της μετατόπισης της προσφοράς και της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης