Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει τη ροή του πολέμου η ισχυρή αντεπίθεση της Ρωσίας μετά το Kursk - Σε αδιέξοδο η Ουκρανία, εκλιπαρεί τη Δύση για βοήθεια

Αλλάζει τη ροή του πολέμου η ισχυρή αντεπίθεση της Ρωσίας μετά το Kursk - Σε αδιέξοδο η Ουκρανία, εκλιπαρεί τη Δύση για βοήθεια
Η πολλαπλή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ρωσική αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή του Κιέβου στο Kursk, σημειώνει το SkyNews σε ανάλυσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις.
Η πολλαπλή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η οποία μόλις είχε αποκατασταθεί σε κάποιο επίπεδο σταθερής τροφοδοσίας.
Μετά από μήνες αδιεξόδου, ο πόλεμος έχει μετατραπεί σε έναν δυναμικό αγώνα για την κατάληψη της πρωτοβουλίας και τη διατήρησή της.

Ισχυρή ρωσική αντεπίθεση

Η Ρωσία αντεπιτίθεται με ισχύ, μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή της Ουκρανίας.
Οι δυνάμεις της έχουν καταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι εδάφους στη νότια Ρωσία και ισχυρίζονται ότι έκαναν περισσότερες προόδους το Σαββατοκύριακο, καταλαμβάνοντας περισσότερα χωριά.
Η Ρωσία σημειώνει επίσης προόδους στην ανατολική Ουκρανία.
Η επίθεση της Ουκρανίας δεν φαίνεται να έχει προσελκύσει πολλές ρωσικές δυνάμεις από αυτό το μέτωπο στο Ντονμπάς.
Έχοντας το προβάδισμα τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία βρίσκεται και πάλι υπό πίεση και εκλιπαρεί για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση και μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τη χρησιμοποιήσει.
Πάνω απ' όλα, θέλει να είναι σε θέση να πλήξει ρωσικούς στόχους βαθύτερα στο εσωτερικό της Ρωσίας, κάτι που οι σύμμαχοι διστάζουν να εγκρίνουν, φοβούμενοι τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης