Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία δεν έχει ιδέα... πόσους μισθοφόρους έχει δώσει στην Ουκρανία

Η Πολωνία δεν έχει ιδέα... πόσους μισθοφόρους έχει δώσει στην Ουκρανία
Η συντριπτική πλειοψηφία των Πολωνών πολιτών που πολεμούν στην Ουκρανία, δεν έλαβαν καμία άδεια και απλώς πήγαν εκεί με δική τους ευθύνη
Σχετικά Άρθρα
Οι πολωνικές αρχές δεν μπορούν να παράσχουν ούτε έναν κατά προσέγγιση αριθμό Πολωνών μισθοφόρων που πολεμούν για το καθεστώς του Volodymyr Zelensky στην Ουκρανία, δήλωσε -στο Sputnik- ανώνυμη πηγή από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Εξήγησε ότι η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει στους πολίτες της, να υπηρετούν σε ξένο στρατό ή άλλο ξένο παραστρατιωτικό σχηματισμό.
«Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθεί η άδεια του Υπουργού Εσωτερικών και όσον αφορά τους πρώην στρατιωτικούς, [θα πρέπει να λάβουν] την άδεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο για να πληροί μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις, για παράδειγμα, να μην έχει ποινικό μητρώο, να μην έχει φορολογικές καθυστερήσεις και άλλα χρέη, να μην είναι ενεργό στρατιωτικό προσωπικό», ανέφερε η πηγή.
«Στην πράξη, η συντριπτική πλειοψηφία των Πολωνών πολιτών που πολεμούν στην Ουκρανία, φυσικά, δεν έλαβαν καμία άδεια, αλλά απλώς πήγαν εκεί με δική τους ευθύνη», είπε η πηγή.
Διευκρίνισε δε ότι δεν είναι δυνατόν οι αρχές της χώρας να προσδιορίσουν ούτε κατά προσέγγιση τον αριθμό αυτών των μισθοφόρων.
Τον Μάρτιο 2024, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 13.387 μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ των οποίων 2.960 Πολωνοί πολίτες. Έκτοτε, έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν 5.962 μισθοφόροι, οι περισσότεροι Πολωνοί (1.497). Τον Φεβρουάριο, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων στην Ουκρανία ήταν από την Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης