Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός τόπου και χρόνου ο Zelensky - «Πετυχημένη η δοκιμή του βαλλιστικού μας πυραύλου» - Σε παραγωγή και το πυραυλο-drone Palianytsia

Εκτός τόπου και χρόνου ο Zelensky - «Πετυχημένη η δοκιμή του βαλλιστικού μας πυραύλου» - Σε παραγωγή και το πυραυλο-drone Palianytsia
Ο πύραυλος Palianytsia διαθέτει μεγάλα φτερά, τα οποία του επιτρέπουν να πετά σε μεγάλες αποστάσεις και να χτυπά στόχους κυρίως σε αεροδρόμια
Η Ουκρανία πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμή του πρώτου της βαλλιστικού πυραύλου, όπως ισχυρίστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον πύραυλο, εντούτοις αρκέστηκε στο να επισημάνει ότι «υπήρξε μια θετική δοκιμή του πρώτου ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου. Συγχαίρω τη βιομηχανία άμυνάς μας για αυτό».
Τόνισε, επίσης, ότι δίσταζε να αποκαλύψει αυτή την πληροφορία.
«Νομίζω ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό. Αλλά ήθελα το κοινό να εκτιμήσει τους ανθρώπους που εργάζονται ασταμάτητα στις αμυντικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.
Ο αντισυνταγματικός πρόεδρος υπενθύμισε επίσης το λανσάρισμα του πύραυλο-drone Palianytsia και τόνισε τη σοβαρότητα αυτών των εξελίξεων.
Ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη χρήση του ουκρανικού πυραύλου-drone Palianytsia, που συνέβη την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

παPalianytsia.webp

Ο πύραυλος Palianytsia διαθέτει μεγάλα φτερά, τα οποία του επιτρέπουν να πετά σε μεγάλες αποστάσεις και να χτυπά στόχους κυρίως σε αεροδρόμια, πριν τα αεροπλάνα προλάβουν να απογειωθούν.
Στις αρχές Αυγούστου, ο Zelensky συνομίλησε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandar Syrsky.
Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν η παραγωγή πυραύλων στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου διέθεσε πρόσθετη χρηματοδότηση για το ουκρανικό πρόγραμμα πυραύλων, γεγονός που θα οδηγήσει σε περισσότερους πυραύλους παραγωγής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης