Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόθεση Durov (Telegram) - Ο σκοτεινός ρόλος της 24χρονης influencer που ταξίδευε μαζι του - Χάθηκαν πλήρως τα ίχνη της μετά τη σύλληψη

Υπόθεση Durov (Telegram) - Ο σκοτεινός ρόλος της 24χρονης influencer που ταξίδευε μαζι του - Χάθηκαν πλήρως τα ίχνη της μετά τη σύλληψη
Mια σειρά από αναρτήσεις της 24χρονης influencer κινούν υποψίες για τον ρόλο που ενδέχεται να διαδραμάτισε στη σύλληψη του 39χρονου ιδρυτή
Μια 24χρονη influencer, η Yulia Vavilova κινεί υποψίες ότι μπορεί να λειτουργούσε ως κατάσκοπος για να αποκαλυφθούν οι κινήσεις του Pavel Durov, ιδρυτή και CEO του Telegram.
Ειδικότερα, μια σειρά από αναρτήσεις της 24χρονης influencer κινούν υποψίες για τον ρόλο που ενδέχεται να διαδραμάτισε στη σύλληψη του 39χρονου ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εφαρμογής Telegram στη Γαλλία.
Η Vavilova είναι μεν Ρωσίδα αλλά η έδρα της, όπως και πολλών Ρώσων μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι το Ντουμπάι.
Στα πολλά ταξίδια που κάνει, φροντίζει να αναρτά πολλές φωτογραφίες και βίντεο.
Το πιο πρόσφατο από αυτά, στη Μέση Ανατολή, συμπίπτει με τις μετακινήσεις του Durov.
Durov και Vavilova συνέπεσαν στο Ουζμπεκιστάν.
Στο παρακάτω βίντεο, η 24χρονη μιλά και περιγράφει το ταξίδι τους.

Η Vavilova φέρεται να ταξίδεψε με τον Durov και στο Αζερμπαϊτζάν.
Γιατί ο Durov πήγε στη χώρα των Αζέρων;
Κάποιοι εικάζουν ότι το έκανε για να συναντηθεί με τον Putin.
Το Κρεμλίνο πάντως, το διαψεύδει.
Ο Γάλλος ειδικός σε θέματα ασφάλειας, Batiste Robert τονίζει ότι ο εντοπισμός του Durov ήταν πρακτικά αδύνατος καθώς λάμβανε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τηρούσε κανόνες συνωμοτικότητας για να περνά κάτω από τα ραντάρ των υπηρεσιών ασφαλείας.


Για τον Robert αλλά και άλλους ερευνητές, το γεγονός ότι ο Durov συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωση του ιδιωτικού του τζετ στο αεροδρόμιο Μπουρζέ συνδέεται με τις πληροφορίες που μπορούν να εξαχθούν από τις αναρτήσεις της 24χρονης Ρωσίδας.
Σε κάθε περίπτωση, υπήρχε για αυτόν ενεργό ένταλμα σύλληψης στη Γαλλία.
Πάντως, η οικογένεια της Vavilova είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί της από τη μέρα της σύλληψης του Durov, δηλαδή το Σάββατο, 24 Αυγούστου.
Να σημειωθεί επίσης, ότι είναι ασαφές ποια είναι η φύση της σχέσης της Βαβίλοβα με τον Ντούροφ ούτε και σε ποια χρονική στιγμή έγινε η γνωριμία τους.
Ενδεχομένως, ο τόπος να είναι το Ντουμπάι καθώς και ο Γαλλορώσος δισεκατομμυριούχος έχει το εμιράτο ως έδρα του.
Τέλος, πρόσωπα του περιβάλλοντός του τονίζουν ότι ο Durov ταξίδευε συχνά στην Ευρώπη, κάτι που το επιτρέπει να το κάνει άνετα η γαλλική του υπηκοότητα, ενώ σύμφωνα με αυτές τις πηγές δεν έκρυβε τα ίχνη του.
Αυτό το τελευταίο, το αντικρούουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας που θέλουν τη νεαρή Ρωσίδα να λειτούργησε ως δόλωμα για να αποκαλυφθούν οι κινήσεις του ανθρώπου που δημιούργησε την πλατφόρμα Telegram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης