Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εγκαθιστά το Tor-M2KM SAM στην Κορβέτα Sovetsk για θωράκιση από τα drones καμικάζι των Ουκρανών

Η Ρωσία εγκαθιστά το Tor-M2KM SAM στην Κορβέτα Sovetsk για θωράκιση από τα drones καμικάζι των Ουκρανών

Το Tor-M2KM είναι μια αρθρωτή έκδοση του συστήματος Tor-M2

Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στόλος της Βαλτικής εξόπλισε την κορβέτα Sovetsk με μονάδα αντιαεροπορικού συστήματος Tor-M2KM.
Το πολεμικό πλοίο φωτογραφήθηκε στο λιμάνι της Κρονστάνδης.
Το Sovetsk, καθώς και το πρώτο πλοίο της σειράς Mytishchi, αναπτύχθηκαν ως μέρος του αρχικού έργου 22800 και δεν έλαβαν εξειδικευμένα αντιαεροπορικά όπλα.
Σε αυτά τα πλοία, τα καθήκοντα αεράμυνας ανατέθηκαν σε πυροβολικά AK-630M.
Ένα πλήρες αντιαεροπορικό σύστημα εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στις κορβέτες της κατηγορίας Karakurt ξεκινώντας με το τρίτο πλοίο της σειράς, ενσωματώνοντας την έκδοση του πλοίου του συστήματος αεράμυνας Pantsir-ME.
Πιθανώς, με βάση την εμπειρία αυτού του πολέμου, ιδιαίτερα στη σκηνή της Μαύρης Θάλασσας, το Ρωσικό Ναυτικό αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνατότητες αυτών των πλοίων και εγκατέστησε μια αυτόνομη μονάδα μάχης 9M331MKM του συγκροτήματος Tor-M2KM στην πίσω υπερκατασκευή.
Και τα δύο συστήματα πυροβολικού AK-630M, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τα πυρά SAM και να επιχειρήσουν εναντίον επιφανειακών στόχων, έμειναν πίσω και διατήρησαν την μαχητική τους ικανότητα κατά την εγκατάσταση της μονάδας.

photo_2022-06-08-13.29.06.jpg

Το Tor-M2KM είναι μια αρθρωτή έκδοση του συστήματος Tor-M2 που έχει προσαρμοστεί ώστε να αναπτύσσεται σε οποιοδήποτε τύπο πλαισίου ή σε καταστρώματα πλοίων και σταθερές πλατφόρμες.
Η αυτόνομη μονάδα μάχης αυτής της έκδοσης είναι οπλισμένη με τέσσερις αντιαεροπορικούς κατευθυνόμενους πυραύλους 9M331 ικανούς να αναχαιτίσουν εναέριους στόχους σε απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων.
Προηγουμένως, ο ρωσικός στρατός «εκσυγχρόνισε» επίσης τα περιπολικά πλοία Pavel Derzhavin και Vasily Bykov του Project 22160, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Αυτά τα sjip, όπως και το προαναφερθέν Sovetsk, δεν διέθεταν κατάλληλα όπλα αεράμυνας ως μέρος του έργου τους και βασίζονταν μόνο στο σύστημα πυροβολικού AK-176MA.
Ένα επιπλέον SAM εγκαταστάθηκε στο μαξιλάρι του ελικοπτέρου στην πρύμνη του πλοίου.
Ομοίως, οι Ρώσοι εξοπλίστηκαν εκ των υστέρων με τη φρεγάτα Admiral Grigorovich.
Προκειμένου να προστατεύσει τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας από επιθέσεις ουκρανικών drones καμικάζι, το ρωσικό ναυτικό αποφάσισε τον Ιούλιο να αποσύρει τα πλοία του, συμπεριλαμβανομένων δύο κορβετών του έργου Karakurt, στην Κασπία Θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης