Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εξαφανίστηκε» επιχείρηση που σημείωσε κέρδη ρεκόρ στην αγορά της Ρωσίας – Τι συμβαίνει με την Banknota

«Εξαφανίστηκε» επιχείρηση που σημείωσε κέρδη ρεκόρ στην αγορά της Ρωσίας – Τι συμβαίνει με την Banknota
Από τον Αύγουστο του 2024, όλα τα φυσικά ίχνη της Banknota έχουν εξαφανιστεί…
Μια ελάχιστα γνωστή εταιρεία που σημείωσε το τρίτο υψηλότερο κέρδος στον επιχειρηματικό κόσμο της Ρωσίας σε μόλις ένα χρόνο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς…
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTVI, η Banknota LLC, που εγγράφηκε τον Ιούνιο του 2023, ανέφερε 3,7 τρισ. ρούβλια (40,4 δισ. δολάρια) σε έσοδα και 3,4 τρισ. ρούβλια (37,1 δισ. δολάρια) σε καθαρά κέρδη πέρυσι — ή περίπου το 8,5% του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού της Ρωσίας.
Τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας ξεπέρασαν μόνο οι κρατικοί ενεργειακοί κολοσσοί Rosneft και Gazprom.
Αλλά τα νούμερα εξακολουθούν να υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά των μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Lukoil, η Sberbank και η Wildberries.
Παρά τα τόσο εντυπωσιακά στοιχεία, η Banknota περιέγραψε τον εαυτό της σε μια αρχειοθετημένη έκδοση του ιστοτόπου της, που διαγράφηκε έκτοτε, ως πάροχος στεγαστικών δανείων, δανείων αυτοκινήτων και επιχειρηματικών δανείων, αν και δεν διέθετε τραπεζική άδεια.
Ιδρυτής της Banknota αναφέρεται ο Dmitry Frolov, κάτοικος της Μόσχας, ο οποίος έχει προηγούμενες καταδίκες για μικροκλοπές.
Σύμφωνα με το RTVI, η ομοσπονδιακή φορολογική υπηρεσία της Ρωσίας επισήμανε τα προσωπικά στοιχεία του Frolov ως «αναξιόπιστα».
Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε επίσης τον αδερφό του Frolov να λέει ότι ήταν πιθανότατα ένα προκάλυμμα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της εταιρείας, υπογράφοντας απλώς έγγραφα για λογαριασμό τους.
Τον Δεκέμβριο του 2023, η Banknota ενημέρωσε την ομοσπονδιακή φορολογική υπηρεσία ότι είχε θυγατρική στη Λευκορωσία.
Οι ειδικοί που επικαλείται το RTVI εικάζουν ότι η εταιρεία μπορεί να διοχέτευσε χρήματα στο εξωτερικό πριν εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω απλήρωτους φόρους ύψους 315 εκατομμυρίων ρούβλια.
Από τον Αύγουστο του 2024, όλα τα φυσικά ίχνη της Banknota έχουν εξαφανιστεί, εκτός από μια πινακίδα σε ένα εμπορικό κέντρο της Μόσχας, όπου ο χώρος καταλαμβάνεται πλέον από ένα κατάστημα εργαλείων κήπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης