Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αυξάνει τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan, πλην της Alpha Bank έως 12/2025 - Τι αλλάζει για τα DTC

Αυξάνει τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η JP Morgan, πλην της Alpha Bank έως 12/2025 - Τι αλλάζει για τα DTC
Η Eurobank και η Πειραιώς είναι η προτιμώμενη έκθεση της JP Morgan στην Ελλάδα
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών, πλην της Alpha Bank για την οποία μειώνει, προχώρησε η JP Morgan, στην τελυταία ανάλυσή της για τον κλάδο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β' 3μηνου.
Ειδικότερα, για την Alpha Bank μειώνει την τιμή στόχο στα 2,30 ευρώ, από 2,40 ευρώ προηγουμένως, ενώ για την Eurobank την αυξάνει στα 2,80 ευρώ, από 2,40 ευρώ, για την Εθνική στα 9,70 ευρώ, από 8,30 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,90 ευρώ, από 5,35 ευρώ προηγουμένως.
Capture_213.JPG
Alpha Bank

Η JP Morgan μείωσε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,30 ευρώ από 2,40 ευρώ, τονίζοντας ότι η μετοχή της παρουσίασε χαμηλότερες επιδόσεις λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων όπως χαμηλότερο προφίλ ROTE, υψηλότερα NPEs και χαμηλότερη κάλυψη.
Επίσης πιστεύει ότι η χαμηλότερη ευαισθησία των επιτοκίων της Alpha σε έναν κύκλο μεταβολών επιτοκίων μπορεί να διαφοροποιήσει θεματικά τη μετοχή από τις αντίστοιχες, ενώ η ισχυρή τροχιά CET1 του Ομίλου προσφέρει μια σταθερή και σχετικά υποτιμημένη δυνατότητα απόδοσης κεφαλαίου.
Με CET1 του 17,5% το 2026 δείχνει ένα «μαξιλάρι» περίπου 3,5% πάνω από το όριο του 14%, ίσο με πάνω από το 30% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της Alpha, το υψηλότερο μεταξύ ομοτίμων (και μπροστά από την Εθνική με 25%).
Ο επόμενος αξιοσημείωτος καταλύτης για τις μετοχές είναι η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με την UniCredit προς το τέλος του έτους.

Eurobank

Η JP Morgan αυξάνει την τιμή στόχο για την Eurobank στα 2,80 ευρώ από 2,40 ευρώ αντανακλώντας τα τελευταία στοιχεία της για την Ελληνική Τράπεζα (ΗΒ), καθώς και την αναθεωρημένη μεθοδολογία αποτίμησής της για τα DTC.
Η Eurobank δημιουργεί 13% κανονικοποιημένο ROTE το 2026 (15% κατά μέσο όρο στην τριετία), ωστόσο, οι υποθέσεις συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν ένα στατικό επίπεδο ιδιοκτησίας για την HB και δεν επηρεάζουν πιθανές συνέργειες στην Κύπρο.
Ακόμη και με τέτοιες συντηρητικές υποθέσεις, η εξαγορά της HB εξακολουθεί να υποτιμάται από την αγορά και ότι η επικείμενη ενοποίησή της το 3ο τρίμηνο του 2024 είναι βασικός καταλύτης για τη μετοχή, καθώς θα παρέχει μια σαφέστερη εικόνα της συνεισφοράς της επιχείρησης.
Επιπλέον, ο δείκτης CET1 της Eurobank παραμένει πολύ σταθερός παρά την εξαγορά, με το δείκτη να είναι σταθερά πάνω από >17%.
Η Eurobank ήταν η προτιμώμενη έκθεση της JP Morgan στην Ελλάδα μαζί με την Πειραιώς.

Εθνική Τράπεζα

Η JP Morgan αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική στα 9,70 ευρώ από 8,40 ευρώ.
Το βασικό γεγονός για τη μετοχή είναι η αναμενόμενη πώληση μεριδίων από το ΤΧΣ (υπόλοιπο μερίδιο 18%), η οποία θα μπορούσε να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Πειραιώς

Για την Πειραιώς η JP Morgan αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,90 ευρώ από 5,35 ευρώ.
Η τράπεζα πραγματοποίησε μια αξιοσημείωτη θεμελιώδη ανάκαμψη, μειώνοντας τα NPEs κατά >20 δισ. ευρώ από το τέλος του 2020 και παρέχοντας σημαντικές βελτιώσεις στο franchise της, με τα κανονικοποιημένα καθαρά κέρδη να φτάνουν το 1 δισ. ευρώ το 2023 που αντιστοιχεί σε ~17% ROTE.
Ο στόχος της τράπεζας να διατηρήσει την κερδοφορία στο τρέχον επίπεδο είναι φιλόδοξος, ωστόσο το σχέδιο είναι ισορροπημένο και συνεκτικό.
Η JP Morgan καθησυχάζεται επίσης από το ισχυρό ιστορικό της διοίκησης τα τελευταία χρόνια.
Κλειδί για την επενδυτική περίπτωση είναι ο δείκτης CET1 της τράπεζας, ο οποίος πρόσφατα ξεπέρασε το 14% συμπεριλαμβανομένου του 30% των δεδουλευμένων μερισμάτων για το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης