Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ΙΑΕΑ για το Kursk - H Δύση φιμώνει

Zakharova (Ρωσία): Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ΙΑΕΑ για το Kursk - H Δύση φιμώνει
H Δύση επιδιώκει «να φιμώσει» όσους εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλει η Zakharova
Η Μόσχα αναμένει από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να αξιολογήσει με σαφήνεια την κατάσταση μετά την επίσκεψη του γενικού διευθυντή του στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.
Ο γενικός διευθυντής του ΙΑΕΑ Rafael Grossi έφτασε στη ρωσική πόλη Kurchatov στις 27 Αυγούστου για να επιθεωρήσει τον ΑΗΣ Kursk.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να δει τα ίχνη από τα χτυπήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις εγκαταστάσεις, καθώς και συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ο επικεφαλής του οργανισμού χαρακτήρισε αργότερα την κατάσταση σοβαρή και ζήτησε την αποτροπή πυρηνικής καταστροφής.
Σύμφωνα με τον Grossi, οι επιθέσεις σε οποιοδήποτε πυρηνικό εργοστάσιο είναι απαράδεκτες.

H Δύση επιδιώκει «να φιμώσει» όσους εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς

«Μπορούμε να δούμε πώς λειτουργεί ο οργανισμός και τι εκτιμήσεις κάνει, αλλά κάθε φορά, θα θέλαμε να παίρνει μια πιο ξεκάθαρη θέση- όχι απαραίτητα υπέρ της Ρωσίας ή υπέρ της θέσης της Μόσχας, αλλά υπέρ των γεγονότων, με μοναδικό στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να αποτραπεί ένα σενάριο καταστροφής, στο οποίο ωθεί τους πάντες το καθεστώς του Κιέβου», επισήμανε η Zakharova.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι πρόκειται για ένα συστημικό ζήτημα, διότι η συλλογική Δύση επιδιώκει «να φιμώσει» όσους εργάζονται σε τέτοιους διεθνείς οργανισμούς, «εμποδίζοντάς τους να λένε την αλήθεια και να επιβεβαιώνουν τα γεγονότα».
Σύμφωνα με τη Zakharova, «δεν πρόκειται μόνο για αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα και την τρέχουσα χρονική περίοδο- ξεκίνησε σταδιακά, αλλά σε συστηματική βάση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης