Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεχαγιά: Ίσως να μην αποφευχθούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα ομάδα στο προεδρείο ΚΟ, ήταν ενήμερος ο Φάμελλος

Κεχαγιά: Ίσως να μην αποφευχθούν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ - Νέα ομάδα στο προεδρείο ΚΟ, ήταν ενήμερος ο Φάμελλος
"Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος",  ανέφερε η Β. Κεχαγιά
Σχετικά Άρθρα
Στέφανος  Κασσελάκης και ελέγχει και διοικεί το κόμμα, ως ο Πρόεδρος και ηγέτης του. Δεν υπάρχουν απόλυτοι κυρίαρχοι, ούτε αυτή είναι η επιδίωξή του. Η πρόθεσή του είναι να ενώσει", δήλωσε η εκπρόωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κεχαγιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών.
Η κα Κεχαγιά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, με φόντο τον ανεξάρτητο βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη που έθεσε θλεμα ηγεσίας και την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση μομφής, είπε χαρακτηριστικά ότι ο Στ. Κασσελάκης "έχει πει ότι δεν θα ήθελε να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη εκλογική διαδικασία, αυτό όμως ίσως και να μην μπορεί να αποφευχθεί. Αν κάποιοι θέσουν θέμα αμφισβήτησης, θα γίνουν όλα όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος".
Κατά την ίδια, "δεν υπάρχουν συναισθήματα στην πολιτική. Στην πολιτική πρέπει να κοιτάζεις μπροστά με γνώμονα το τι είναι καλό για το κόμμα, τα μέλη του και τους ψηφοφόρους του. Όταν ο Στ. Κασσελάκης είπε ότι ο Π. Πολάκης μίλησε πολιτικά μέσα στην Πολιτική Γραμματεία, εννοούσε ότι έβαλε ένα πολιτικό πλαίσιο. Από την άλλη, όταν καταγγέλλεις αόριστα τα πάντα συνεχώς και αποχωρείς, κατά την άποψη του Προέδρου, αυτό δεν είναι πολιτική στάση".

Για νέα  ΚΟ - Ενήμερος ο Φάμελλος

Υπογράμμισε πως οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν αφορούν την επικείμενη Κεντρική Επιτροπή, αλλά τον σχεδιασμό για την ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.
Μάλιστα, η κα Κεχαγιά εξήγησε πως "ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο Στ. Κασσελάκης έκρινε ότι χρειάζεται μια νέα ομάδα στο προεδρείο της ΚΟ για να τρέξει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί προνομία του εκάστοτε προέδρου του κόμματος. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, το είπε κι ο ίδιος. Δεν υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, υπάρχουν οι επιλογές του Προέδρου. Η παρουσία του Σωκ. Φάμελλου ήταν καλή, το οποίο αναγνωρίστηκε από όλους εξ ημών. Ο κ. Φάμελλος ήταν ενήμερος για τον σχεδιασμό αυτό πριν την έναρξη της συνεδρίασης".
Όπως είπε, "έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να σοβαρευτούμε, γιατί η κοινωνία ζητά από εμάς να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι. Δεν μπορούμε να απογοητεύουμε άλλο ούτε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους ψηφοφόρους μας, ούτε τα μέλη μας, ούτε όσους ήθελαν να μας ψηφίσουν αλλά βλέπουν αναξιοπιστία ή φοβούνται βλέποντας όλη αυτή την εσωστρέφεια, ούτε αυτούς που δεν θέλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν βλέπουν κάτι σταθερό και συμπαγές στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το στοίχημα καλούμαστε να το κερδίσουμε και δείξουμε αξιοπιστία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει και τα τραύματα, αν υπάρχει καλή θέληση, μπορούν να επουλωθούν. Πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Επίσης, όλοι μας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας σε σχέση με το κόμμα μας, ακόμα και για την ηγεσία του. Αυτό όμως πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να σέρνεται επί μακρόν. Άλλωστε, έχουμε Κεντρική Επιτροπή μπροστά μας, εκεί πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο".
δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε χθες δείχνει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα τάρταρα, σε σχέση με το 41% που πήρε στις εκλογές. Αντί λοιπόν εμείς να καλπάζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση για να ανατραπεί και να φύγει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση, σπαρασσόμεθα. Αυτό πρέπει να τελειώσει", πρόσθεσε.

Για Λινού

Αθ. Λινού θα συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Στ. Κασσελάκη και έχει παραδώσει έναν πολύ πλούσιο φάκελο στο γραφείο του Προέδρου, που αφορά τα στοιχεία της εταιρείας της", ανέφερε η κα Κεχαγιά.

Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

"Έχουμε σχέδιο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έχουμε σχέδιο και ετοιμάζουμε πρόταση νόμου για το ιδιωτικό χρέος. Υπάρχει πρόταση νόμου, που θα κατατεθεί, για την Πολιτική Προστασία, το οποίο έχει ήδη παρουσιάσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης. Έχουμε σχέδιο για τη στεγαστική κρίση, για τη δημόσια Υγεία. Για όλα αυτά, θα δείτε το επόμενο διάστημα ένα συνολικό και αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα", σημείωσε.

Για κυβέρνηση Μητσοτάκη

"Το καταληκτικό μήνυμα στη δευτερολογία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με ενότητα και να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο, δηλαδή την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που σαρώνει και καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές μας. Και το επίδικο είναι να κατανοήσουμε ότι όσο βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη χώρα, τόσο θα χειροτερεύει η ζωή μας", υπογράμμισε η κα Κεχαγιά.
Όπως ανέφερε, "βλέπουμε αυξήσεις σε 850 φάρμακα, που σε κάποια ανέρχεται στο 400%. Το υπουργείο Υγείας και ο υπουργός δεν δίνουν απαντήσεις γι’ αυτό, τα θεωρούν όλα φυσιολογικά και ομαλά. Βλέπουμε στα νοσοκομεία κάθε μέρα και κάποιο τραγικό περιστατικό με θανάτους συμπολιτών μας, οι οποίοι καταφεύγουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα Υγείας το οποίο τροφοδοτείται από τους φόρους των πολιτών για να υπάρχει δημόσια Υγεία και δωρεάν περίθαλψη, αλλά αυτό δεν ισχύει φέτος το καλοκαίρι, ειδικά στα νησιά.
Βλέπουμε τις αυξήσεις στο ρεύμα. Έρχονται νέες αυξήσεις στα τρόφιμα και στα βασικά είδη. Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με 200% αύξηση στις τιμές των σχολικών ειδών. Εμείς θα έπρεπε να είμαστε εδώ και να μιλάμε στην κοινωνία και να λύνουμε τα προβλήματά της. Αυτός είναι ο στόχος μας κι ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ, να δείξουμε ότι μπορούμε να πάμε μπροστά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης