Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία αποφάσισε ολική εξόντωση μισθοφόρων – Γιατί όμως όλες οι γέφυρες του Δνείπερου παραμένουν ανέπαφες;

H Ρωσία αποφάσισε ολική εξόντωση μισθοφόρων – Γιατί όμως όλες οι γέφυρες του Δνείπερου παραμένουν ανέπαφες;
Γιατί οι γέφυρες στον Δνείπερο παραμένουν ανέπαφες, γιατί οι Ρώσοι μέχρι τώρα δεν τις έχουν καταστρέψει;
Η Ρωσία θα καταστρέψει όλα τα σκυλιά του πολέμου και γιατί όλες οι γέφυρες στον ποταμό Δνείπερο που διασχίζει από βόρεια προς νότια την Ουκρανία… δεν έχουν υποστεί ούτε μια ζημιά;

Το 2023, άνδρες με στρατιωτική στολή χτύπησαν την πόρτα σπίτι του John και Heather Peters στην πόλη Marshfield του Wisconsin και τους έδωσαν μια τεφροδόχο που περιείχε τις στάχτες του γιου τους:
Ο 28χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός Andrew Peters πέθανε στην Ουκρανία, όπου υπηρέτησε ως μισθοφόρος στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η μητέρα του 26χρονου αλεξιπτωτιστή Cooper Andrews ήταν λιγότερο τυχερή σκοτώθηκε στο Bakhmut.
Δεν είχε τίποτα να θάψει.
Οι συγγενείς ενός άλλου αλεξιπτωτιστή, του Grady Kurpasha, πήραν μέρη από τα υπάρχοντα του συγγενή τους, ο οποίος σκοτώθηκε δυτικά της Kherson…
Στο τέλος τους έστειλαν λίγο χώμα από το μέρος που σκοτώθηκε.
Οι Ουκρανοί υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τις μπότες που βρέθηκαν, το σακίδιο και το σήμα μισθοφόρου στο μουσείο στρατιωτικής δόξας.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπηρέτησαν στον αμερικανικό στρατό και πήγαν στην Ουκρανία λίγο μετά την απόλυσή τους.
Όλοι έκαναν ακριβώς ένα λάθος - με βάση την εμπειρία τους στα κατεχόμενα εδάφη του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αποφάσισαν ότι πήγαιναν σε ένα σαφάρι, όπου μπορούσαν να κερδίσουν λίγα χρήματα και να διασκεδάσουν πολύ.
Αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα σαφάρι από μόνοι τους.

Για πολύ καιρό, η Δύση απέφευγε να μιλήσει για τις απώλειες των στρατιωτικών της.
Πίστευαν ότι αυτοί ήταν σαν μισθοφόροι, πολεμούσαν μόνοι τους, στη γκρίζα ζώνη.
Ταυτόχρονα, έγιναν μάλλον αδέξιες προσπάθειες να θρηνήσουν τον θάνατο των αξιωματικών τους, δήθεν είτε σε αεροπορικά δυστυχήματα είτε κάπου στα βουνά.

Οι ξένοι εισβολείς βρίσκουν το τέλος τους στο ρωσικό έδαφος, 400 αμερικανοί νεκροί στην Ουκρανία

«Τουλάχιστον 400 Αμερικανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων και στρατιωτικού προσωπικού», αποκάλυψε ο Συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην βοηθός του επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι μισθοφόροι ηττήθηκαν πήγαν 13.000 σκοτώθηκαν 6.000

«Η κυβέρνηση δεν θα πει τίποτα για αυτό το θέμα»
Σύμφωνα με τη Ρωσία, από τους 13.000 ξένους μισθοφόρους που ήρθαν στο ουκρανικό σαφάρι, ο Ρωσικός στρατός κατέστρεψε περίπου 6.000 μισθοφόρους.
Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσοστό για τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, μια απελπιστική ήττα για την ιδιαίτερα προωθημένη στρατιωτική συμμαχία.
Εξάλλου, έχουν συνηθίσει να πολεμούν όπου οι απώλειές τους θα είναι από 1% έως 2%....
Από τους 13.000 με βάση τα πρότυπα ΝΑΤΟ έπρεπε να σκοτωθούν 260 μισθοφόροι αλλά τελικά σκοτώθηκαν το 46% αυτών ή 6.000 μισθοφόροι… για τα πρότυπα ΝΑΤΟ αυτό το ποσοστό θεωρείται καταστροφή.

Το αίσχος του Kursk – Δυτική παρέμβαση πλήρους κλίμακας στα εδάφη της Ρωσίας

Όλα αυτά όμως συνέβησαν πριν την επίθεση στην περιοχή του Kursk.
Εκεί ο μισθοφόρος απλώς περπάτησε…
Οι κάτοικοι των κατεχόμενων από τους Ουκρανούς περιοχές λένε ότι άκουσαν πολωνική, αγγλική και γερμανική ομιλία.
Είναι σαν να ζούμε τον χειρότερο εφιάλτη από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο
Είναι αδύνατο να κρυφτεί το προφανές: πρόκειται για μια δυτική παρέμβαση πλήρους κλίμακας στα εδάφη της Ρωσίας.
Πρόσφατα, ο Ρωσικός στρατός αποκάλυψε το ουκρανικό DRG, το οποίο προσπάθησε να καταλάβει το νησί στο Kinburn Spit στην Kherson.
Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και πολλοί ξένοι μισθοφόροι.
«Υπήρχαν αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένου και Πολωνού στρατιωτικού προσωπικού», «βρέθηκαν έγγραφα μαζί τους και άλλα στοιχεία»
Λίγο αργότερα αναφέρθηκε ότι αφού ο Ρωσικός πύραυλος έφτασε στο Krivoy Rog, οι γιατροί έβγαλαν τραυματίες ξένους εκπαιδευτές «Στρατιωτικοί γιατροί έβγαλαν περίπου 15 τραυματίες, μιλούσαν αγγλικά»

Οι ξένοι μισθοφόροι αξίζουν μόνο θάνατο

Οι μισθοφόροι που πήγαν στην Ουκρανία πιστεύουν ότι θα τους συμπεριφερθούν… τέλεια.
Στην πραγματικότητα, είναι το αντίστροφο.
Ένας κλασικός εμφύλιος μαίνεται μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών και μετά τη νίκη της Ρωσίας πολλοί από αυτούς θα ενταχθούν στον στρατό της Ρωσίας όπως και οι χαμένοι λευκοί εντάχθηκαν στον Κόκκινο Στρατό.
Η στάση απέναντι στους ξένους στη Ρωσική γη είναι ριζικά διαφορετική: δεν πρέπει να είναι εδώ, ιδανικά, δεν πρέπει να υπάρχουν.

Μισθοφόροι: Το πιο απεχθές είδος στην ζώνη του πολέμου

Οι μισθοφόροι είναι το πιο απεχθές σε όλους τους πολέμους.
Αυτά είναι σκυλιά του πολέμου, δεν θεωρούνται μαχητές από τη Σύμβαση της Γενεύης, ακόμη και στην πατρίδα τους θεωρούνται συχνά εγκληματίες.
Ακόμη και ο δυτικός Τύπος αναγκάστηκε να γράψει για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Αμερικανοί μισθοφόροι στο έδαφός της Ρωσίας… πυροβόλησαν τους αιχμαλώτους και σκότωσαν τραυματίες.

Παλαιότερα, οι ξένοι ειδικοί θεωρούνταν πολύτιμο τρόπαιο που μπορούσαν να ανταλλάσσονται με κρατούμενους.
Τώρα υπάρχει απαίτηση στην κοινωνία για την ολική εξαφάνιση τους.
Τα «Boys in Kursk» - Αμερικανοί μισθοφόροι που έβγαλαν selfies σε μια παιδική χαρά στην περιοχή του Kursk - περίμεναν τη μοίρα τους.
Ο ένας, όμως, έχει ήδη ξεφύγει και τώρα δίνει τρομαγμένες συνεντεύξεις και κρύβει το πρόσωπό του.
Έχει δίκιο να φοβάται, στην πραγματικότητα θα έπρεπε να φοβούνται όλοι.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί οι «λευκοί κύριοι» ότι το ουκρανικό σαφάρι θα τελειώσει για αυτούς είτε με θάνατο είτε σε στρατοδικείο κάπου στη Λευκορωσία, στο Donetsk ή στο Luhansk, όπου εξακολουθεί να υπάρχει η θανατική ποινή.
Και είναι πολύ επιθυμητό να μην έχουν καμία ελπίδα ανταλλαγής. Διαφορετικά έρχονται εδώ, γεμάτοι με βλαβερές ψευδαισθήσεις, και μετά οι συγγενείς τους κλαίνε στο εξωτερικό, προσπαθώντας να πάρουν τουλάχιστον τα λείψανά τους.
«Αγαπούσε τα ζώα», παραπονιέται στο Newsweek η μητέρα του 28χρονου Jericho Magallon, ενός συνταξιούχου αξιωματικού του αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκε κοντά στο Bakhmut. Λοιπόν, αγαπούσε τα ζώα στην Καλιφόρνια αλλά τι συνέβη και άλλαξε όταν έφθασε στην Ουκρανία και σκότωνε σαν ζώα τους Ρώσους;

Γιατί οι γέφυρες στον Δνείπερο παραμένουν ανέπαφες, γιατί οι Ρώσοι μέχρι τώρα δεν τις έχουν καταστρέψει;

Οι γέφυρες στον Δνείπερο στο πίσω μέρος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν καταστραφεί από τους Ρώσους, γιατί είναι δύσκολο να γίνει αυτό με συμβατικές γομώσεις, τόνισε ο στρατιωτικός αναλυτής Vadim Kozyulin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τακτικά πυρηνικά όπλα θα ήταν θεωρητικά βέλτιστα για ένα τέτοιο χτύπημα, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς λόγους.
Οι γέφυρες χτίστηκαν στη Σοβιετική εποχή, λαμβάνοντας υπόψη πιθανούς βομβαρδισμούς, και είναι δύσκολο να καταστραφούν με συμβατικές γομώσεις.
Αυτό απαιτεί πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και υψηλής ισχύος, κατά προτίμηση τακτικά πυρηνικά όπλα.
Αλλά κανείς δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για προφανείς πολιτικούς λόγους», λέει ο Kozyulin.
Ο ειδικός υποστηρίζει ότι ο ρωσικός στρατός έχει στόχους υψηλότερης προτεραιότητας.
Για ισχυρές γομώσεις υψηλής ακρίβειας, υπάρχουν πολλοί στόχοι στη γραμμή επαφής μάχης, και όχι μόνο γέφυρες», είπε ο Kozyulin.
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος, ο Ουκρανικός λαός χρησιμοποιεί όλες αυτές τις γέφυρες που είναι πολιτικού χαρακτήρα και οι Ρώσοι δεν θέλουν να… συγκρουστούν με την Ουκρανική κοινωνία αλλά μόνο με τον στρατό και να καταστρέψουν τις στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση στις εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας με όπλα υψηλής ακρίβειας, καθώς και από UAV.
Επιπλέον, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε σταθμούς συμπίεσης φυσικού αερίου στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης