Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ για το έργο διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου – Σταματάει εργασίες 2/9

Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ για το έργο διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου – Σταματάει εργασίες 2/9
Το θέμα έχει πάρει εδώ και καιρό μεγάλες διαστάσεις καθώς η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί άλλες λύσεις και όχι τη διασύνδεση
Σχετικά Άρθρα
Επιστολή-τελεσίγραφο απέστειλε η Nexans στον ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με την οποία ενημερώνει πως αν δε λυθεί το ρυθμιστικό και οι άλλες εκκρεμότητες μέχρι την Παρασκευή θα σταματήσει τις εργασίες για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (Great Sea Interconnection) στις 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα.
Πληροφορίες αναφέρει πως στην επιστολή αναγνωρίζεται πως την ευθύνη για την καθυστέρηση τη φέρει η Κυπριακή Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 
Το θέμα έχει πάρει εδώ και καιρό μεγάλες διαστάσεις καθώς η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί άλλες λύσεις και όχι τη διασύνδεση, όπως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με αποθήκευση ενέργειας, που όμως σύμφωνα με την μελέτη του ΑΔΜΗΕ είναι και υψηλότερου κόστους και θα λύσουν το ενεργειακό του νησιού αρκετά αργότερα από όσο η διασύνδεση.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. είχε αναφέρει παλαιότερα πως το έργο δε θα γίνει αν δεν αλλάξει απόφαση η ρυθμιστική αρχή της Κύπρου και το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργεί αρνητική παρούσα αξία άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί την Κύπρο με αναστολή πληρωμών που μπορούν να φτάσουν τα 650 εκατ. ευρώ για το εν λόγω έργο αλλά και επιπλέον 200 εκατ. ευρώ για το έργο στο Βασιλικό.
Αναμένεται νέα σύσκεψη μεταξύ φορέων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενέργειες από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης