Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτο-επενδυτές στρέφονται προς Ethereum και Solana ενώ το Bitcoin πέφτει 4% στα 53,835 ευρώ

Κρυπτο-επενδυτές στρέφονται προς Ethereum και Solana ενώ το Bitcoin πέφτει 4% στα 53,835 ευρώ
Το ενδιαφέρον για το Ethereum και το Solana δεν είναι τυχαίο

Τις τελευταίες ημέρες, οι κρυπτο επενδυτές στρέφονται προς το Ethereum και το Solana, βλέποντας το Bitcoin να υποχωρεί κατά 4% το τελευταίο 24ωρο, με την τιμή του να κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα περίπου 59.945 δολάρια.
Άλλωστε, μπορεί το BTC να αποτελεί το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και το πιο διαδεδομένο, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε εναλλακτικές επιλογές, τόσο στα καλύτερα altcoins όπως το ETH και το SOL, όσο και σε νεότερα έργα όπως το Pepe Unchained.

Αγορά Pepe Unchained

Η εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων και το ενδιαφέρον των κρυπτο επενδυτών

Η πτώση της τιμής του Bitcoin συνοδεύτηκε από σημαντική μείωση στο "Open Interest", δηλαδή στο συνολικό ποσό των θέσεων σε παράγωγα προϊόντα που είναι ανοιχτές σε όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών crypto. Συγκεκριμένα, το Bitcoin είδε το Open Interest του να μειώνεται κατά 7.5% σε μια μόνο ημέρα. Αυτή η μείωση αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις ρευστοποιήσεις που προκλήθηκαν από την πτώση της τιμής κάτω από τα 63,000 δολάρια (περίπου 57,500 Ευρώ). Οι ρευστοποιήσεις αυτές προκάλεσαν αναταράξεις και επιπλέον πωλήσεις, επηρεάζοντας αρνητικά την αξία του Bitcoin​.

Αντίθετα, τα Ethereum και Solana παρουσιάζουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Παρά τις δικές τους μικρότερες πτώσεις, το Open Interest σε αυτά τα δύο κρυπτονομίσματα μειώθηκε μόνο κατά 2%. Αυτή η σχετική σταθερότητα σε σύγκριση με το Bitcoin υποδεικνύει ότι οι επενδυτές διατηρούν ή ακόμα και αυξάνουν τις θέσεις τους στα κρυπτονομίσματα ETH και SOL. Φαίνεται δηλαδή, ότι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων ενδεχομένως να αναζητούν ευκαιρίες στα altcoins, μεταφέροντας κεφάλαια από το Bitcoin προς το Ethereum και το Solana, τα οποία προσφέρουν πιο ευνοϊκές προοπτικές στην τρέχουσα φάση της αγοράς.

Γιατί το ενδιαφέρον στρέφεται στο Ethereum και το Solana;

Το ενδιαφέρον για το Ethereum και το Solana δεν είναι τυχαίο. Το Ethereum, με την ισχυρή του υποδομή για έξυπνα συμβόλαια και αποκεντρωμένες εφαρμογές, συνεχίζει να αποτελεί την κύρια πλατφόρμα για ανάπτυξη έργων στο blockchain. Παράλληλα, το Solana κερδίζει συνεχώς έδαφος ως μια ταχύτερη και οικονομικότερη εναλλακτική του Ethereum, προσελκύοντας νέα κεφάλαια. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει μια τεράστια άνοδο στα meme coins του Solana blockchain, τα οποία σημειώνουν τεράστιες ανόδους στην τιμή τους.
Η μετατόπιση αυτή στο ενδιαφέρον των επενδυτών αναδεικνύει την αυξανόμενη επιθυμία για διαφοροποίηση πέρα από το Bitcoin, με τους επενδυτές να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις αναδυόμενες ευκαιρίες στα δυναμικά altcoins και τα νέα κρυπτονομίσματα που κάνουν ντεμπούτο στην αγορά.

Ποια νέα κρυπτονομίσματα προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των κρυπτο επενδυτών;

Όπως προαναφέραμε, πέρα από το Solana και το Ethereum, αρκετά είναι και τα νέα κρυπτονομίσματα που προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα από αυτά που φαίνεται να ξεχωρίζουν τις τελευταίες ημέρες, είναι το Pepe Unchained ($PEPU).

Τι είναι το Pepe Unchained και γιατί ξεχωρίζει στην αγορά;

Το Pepe Unchained ($PEPU) είναι ένα νέο κρυπτονόμισμα, που ανήκει στην κατηγορία των "meme coins", και ξεχωρίζει για διάφορους λόγους. Σε αντίθεση με τα περισσότερα meme coins, τα οποία βασίζονται κυρίως στην κοινότητα και το χιούμορ, το Pepe Unchained φέρνει νέες δυνατότητες και χρησιμότητα στο τραπέζι. Ειδικότερα:

  • Ιδιόκτητο Layer 2 στο Ethereum: Το Pepe Unchained είναι το πρώτο Pepe token που λειτουργεί σε δική του πλατφόρμα Layer 2 πάνω στο Ethereum. Τα Layer 2 είναι δίκτυα που βρίσκονται πάνω από το κύριο blockchain και επιτρέπουν τη διαχείριση περισσότερων συναλλαγών με ταχύτερους ρυθμούς και χαμηλότερα κόστη.
  • Υψηλές αποδόσεις staking: Το $PEPU προσφέρει αποδόσεις staking άνω του 180% APY, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό για κρυπτο επενδυτές που αναζητούν υψηλές αποδόσεις.
  • Ταχύτητα και χαμηλό κόστος συναλλαγών: Χάρη στη χρήση του Layer 2, το Pepe Unchained επιτρέπει συναλλαγές που είναι εκατό φορές πιο γρήγορες και φθηνότερες σε σύγκριση με άλλα meme coins που βασίζονται στο Ethereum, όπως το αρχικό $PEPE.
  • Διαφάνεια και ασφάλεια: Το έργο έχει ελεγχθεί από αξιόπιστους οργανισμούς όπως η Coinsult και η SolidProof, εξασφαλίζοντας ότι το smart contract του είναι ασφαλές και χωρίς προβλήματα.
  • Αυξημένη ζήτηση και ενδιαφέρον από την κοινότητα: Η επιτυχία της προπώλησης, η οποία πλησιάζει τα 11 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και η υποστήριξη από γνωστούς influencers στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, έχουν κάνει το $PEPU ένα από τα πιο πολυσυζητημένα tokens στην αγορά.

Αγορά Pepe Unchained

Δήλωση αποποίησης ευθυνών
Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης