Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ηχηρή προειδοποίηση από Ρωσία - Ακριβό αέριο για την Ευρώπη, αν η Ουκρανία τερματίσει τη συμφωνία διαμετακόμισης

Ηχηρή προειδοποίηση από Ρωσία - Ακριβό αέριο για την Ευρώπη, αν η Ουκρανία τερματίσει τη συμφωνία διαμετακόμισης
H Ρωσία θα μπορούσε να βρει εναλλακτικές διαδρομές, όπως ο σχεδιαζόμενος τουρκικός κόμβος φυσικού αερίου
Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου αν η Ουκρανία δεν συμφωνήσει να παρατείνει τη συμφωνία για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της χώρας, προειδοποίησε το Κρεμλίνο.
Η Ουκρανία διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου στον κόσμο, αλλά λέει ότι δεν έχει σχέδια για νέα συμφωνία διαμετακόμισης με τη Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εάν δεν παραταθεί η συμφωνία, η Ρωσία θα μπορούσε να βρει εναλλακτικές διαδρομές, όπως ο σχεδιαζόμενος τουρκικός κόμβος φυσικού αερίου.
«Υπάρχουν [άλλες] διαδρομές, αλλά, φυσικά, τέτοιες αποφάσεις της ουκρανικής πλευράς θα προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα συμφέροντα των Ευρωπαίων καταναλωτών, εκείνων που εξακολουθούν να θέλουν να αγοράζουν πιο εγγυημένα, πιο προσιτά... ρωσικό φυσικό αέριο», δήλωσε ο Peskov στους δημοσιογράφους.

Το «όχι» Zelensky

Η συμφωνία λήγει στο τέλος του έτους, με τον Zelesnky να επαναβεβαιώνει χθες ότι δεν σχεδιάζει να παρατείνει τη συμφωνία.
«Κανείς δεν θα παρατείνει τη συμφωνία με τη Ρωσία, αυτή είναι μια τελειωμένη συμφωνία», δήλωσε.
«Όσον αφορά τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου από άλλες εταιρείες, εάν το αίτημα ορισμένων Ευρωπαίων συναδέλφων μας συνεχιστεί, θα εξετάσουμε τα αιτήματά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης