Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ελεύθερος ο ιδρυτής του Telegram - Μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για ανάκριση

Γαλλία: Ελεύθερος ο ιδρυτής του Telegram - Μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για ανάκριση
Ο ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Pavel Durov, βγήκε από το γραφείο Καταπολέμησης Απάτης στο Παρίσι
Σχετικά Άρθρα
Ελεύθερος αφέθηκε από τη γαλλική αστυνομία ο ιδρυτής του Telegram Pavel Durov, την Τετάρτη 28/8 και μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για ανάκριση, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα απαγγελθούν κατηγορίες.
Ο ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Pavel Durov, βγήκε από το γραφείο Καταπολέμησης Απάτης στο Παρίσι, σύμφωνα με το CNN.
Η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία «αρχική ανάκριση και πιθανή κατηγορία» σε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ο Durov, 39 ετών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Bourget του Παρισιού το Σάββατο 24/8. Οι γαλλικές αρχές τον ερευνούν για κατηγορίες σχετικά με μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι η έλλειψη ελέγχου στην πλατφόρμα του, λειτουργεί ως ένα εργαλείο για απατεώνες, διακινητές ναρκωτικών και σε ανθρώπους που διαδίδουν παιδική πορνογραφία. Το Telegram επίσης κατηγορείται για χρήση από τρομοκρατικές ομάδες και ακροδεξιούς εξτρεμιστές, υποστηρίζει η Γαλλία.
Βέβαια, οι περισσότεροι «βλέπουν» ορθώς δυτικά συμφέροντα πίσω από τη σύλληψη.

Ένταλμα και για τον Nikolai Durov, αδελφό του Pavel


Οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Telegram και τον συνιδρυτή και αδελφό του, Nikolai, τον Μάρτιο, σύμφωνα με ένα γαλλικό διοικητικό έγγραφο που αποκάλυψε το POLITICO.
Το έγγραφο δείχνει ότι η γαλλική μυστική έρευνα για το Telegram είναι ευρύτερη και ξεκίνησε μήνες νωρίτερα από ό,τι επισήμως έγινε γνωστό. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την άρνηση της Telegram να συνεργαστεί με μια έρευνα της γαλλικής αστυνομίας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης